ΠΦΣ. Αμπατζόγλου. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση


Την δέσμευση ότι η πολιτεία θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ανέλαβε ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, μιλώντας  στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ.  Ο κ. Τιμοσίδης τόνισε ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, θα καλέσει τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών για να βρεθεί λύση, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει αμέσως, επισημαίνοντας πως  τα χρέη των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, έχουν φθάσει τα 400.000.000 ευρώ.
Ο Υφυπουργός Υγείας, παραδέχθηκε ότι οι Φαρμακοποιοί έχουν ήδη βάλει πλάτη στην προσπάθεια της πολιτείας για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
«Τα φαρμακεία βιώνουν συνθήκες ασφυξίας, αδυναμίας να λειτουργήσουν  και ήδη υπάρχουν 150 κατασχετήρια» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ μιλώντας νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή «ΠΡΩΪΝΟ ΜΕGA».
O κος Αμπατζόγλου, σημείωσε με έμφαση πως πολλά φαρμακεία ενδέχεται να κλείσουν το επόμενο διάστημα, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση καθώς οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ζήτησε δε, από την πολιτεία να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η ημερομηνία που θα δοθούν χρήματα, καθώς οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στη δύσκολη θέση να εκδώσουν επιταγές, οι οποίες, εάν δεν πληρωθούν στο μεταξύ από τα ταμεία, θα είναι ακάλυπτες. «Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει αμέσως να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το σύνολο των χρεών από τον περασμένο Μάιο. Δεν μπορούμε να ζούμε στην αβεβαιότητα. Έχουμε ήδη πληρώσει, φόρους, ΦΠΑ, εμείς είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας. Ούτε εμείς θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και γι αυτό ζητάμε την κατανόηση τους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *