Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Κακό ξεκίνημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , προχειρότητα και σύγχυση.

Αθήνα, 2/1/2012

ΘΕΜΑ : Κακό ξεκίνημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , προχειρότητα και σύγχυση.
Το ιατρικό σώμα αρραγές.

• Θλιβερή η εικόνα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α. με την έναρξη «λειτουργίας» του θνησιγενούς ΕΟΠΥΥ από 1/1/2012.
• Από το πρωί σήμερα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης σε Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης δίνει ρεσιτάλ εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης, με αφορμή την απεργία Γιατρών και Φαρμακοποιών, που τελούν σε οικονομική ομηρία με οφειλόμενα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα δεδουλευμένα 1 και 2 ετών και για την έναρξη άρον-άρον του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Ελλήνων.
• Ψεύδεται ασύστολα ομιλώντας για ανύπαρκτο διάλογο με τους Ιατρικούς Συλλόγους, εκτός αν εννοεί τις πράξεις διαμαρτυρίας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποκρύψει την προχειρότητα και τους κινδύνους που ενέχει η βεβιασμένη έναρξη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την Δημόσια Υγεία και τους Έλληνες Πολίτες, που βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση.
• Επιχειρεί να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας, ομιλώντας για ισότιμες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, ενώ στη πραγματικότητα υποβαθμίζονται δραματικά προς τα κάτω, προκειμένου να συρρικνωθούν στο ελάχιστο τα διατιθέμενα κονδύλια για το χώρο της Υγείας.
• Παράλληλα, προκλητικά και ανερυθρίαστα αποκρύπτει ότι ξεπουλούν τη Δημόσια Υγεία στο επι θύραις καρτέλ της Υγείας και φορτώνουν στις λεηλατημένες τσέπες των πολιτών την προστασία της Υγείας τους.
• Με περισσό θράσος και προς δόξαν του διαλόγου με τους Ιατρικούς Συλλόγους, που επικαλείται ο κ.Τιμοσίδης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε μία νύχτα όρισαν την ιατρική επίσκεψη σε 10 ευρώ μεικτά και μέχρι 200 επισκέψεις τον μήνα και τούτο προσωρινά μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
• Τα λεγόμενα του κ.Τιμοσίδη, ότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων για αμοιβή κατ’ επίσκεψη και πράξη είναι, υποσχέσεις εν αμαρτίαις.
• Το δεκάευρω είναι προσωρινή λύση ανάγκης, λόγω αδυναμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ξεκινήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Λίαν προσεχώς θα ισχύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αρ. φ. 90380/26464/4315/2-11-2011, η οποία προβλέπει μηνιαία αμοιβή των συμβαλλομένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και μεταφράζεται σε 2 με 3 ευρώ ανά επίσκεψη.
• Όσων αφορά το σίριαλ της δυνατότητας συνταγογράφησης από τους Έλληνες Γιατρούς, έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας», με το άλλα να υπόσχονται την μία μέρα και άλλα την άλλη, που είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας και αφερεγγυότητας της Ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α.
• Οι Ιατρικού Σύλλογοι έχουν ξεκάθαρη θέση, την οποία επικροτούν και οι Ασφαλισμένοι, για Συλλογική Σύμβαση με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, διασφαλίζοντας στο ακέραιο την ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες.
• Τα ψέματα τελείωσαν, εμείς δεν παίζουμε εν ου παίκτοις.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Καλή Χρονιά, Ευτυχισμένο το 2012.
Ο θνησιγενής ΕΟΠΥΥ παραπαίει. Η απεργιακή κινητοποίηση γιατρών και φαρμακοποιών στέφεται από επιτυχία από την πρώτη μέρα και  έχει φέρει στη θέση του απολογούμενου την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενωμένοι. Η δικαίωση είναι κοντά. Όσοι επενδύουν στην αποτυχία της κοινής προσπάθειας και όσοι με τη συμμετοχή τους στηρίζουν τον απαξιωμένο τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, γίνονται ακούσιοι συνένοχοι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ στην επιχείρηση κατάρρευσης της Π.Φ.Υ., παράδοσης της Δημόσιας Υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, υποβάθμισης της Υγείας του Λαού αλλά και της εξαθλίωσης του Έλληνα γιατρού.
Τους καλούμε πριν να είναι αργά, να αναθεωρήσουν τη στάση τους, γιατί αυτό επιβάλλει η θωράκιση του Κύρους και της Ιατρικής Αξιοπρέπειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *