Καταθέτουν μηνύσεις οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου

Με μηνυτήριες αναφορές κατά του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοίκησης του Νοσοκομείου, προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Ζακύνθου.

Ενώ, λοιπόν, η Πολιτεία οφείλει στους εργαζομένους 110.000 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες, κ.λ.π.) μέχρι στιγμής έχουν δοθεί μόλις 961 ευρώ, με τον πρόεδρο του κλάδου, Βαγγέλη Τσώλα, να δηλώνει πως αναλογούν 6 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, ποσό που είναι πέρα για πέρα εξευτελιστικό.

«Θα συνεχίσουμε την επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας και καθημερινά θα βρισκόμαστε έξω από το γραφείο κίνησης, ούτως ώστε ο κόσμος που έρχεται στο Νοσοκομείο να μην πληρώνει το ποσό των 5 ευρώ για να κάνει μια εξέταση. Μας έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση και αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τώρα θα σκληρύνουμε τη στάση μας και θα καταθέσουμε μηνυτήριες αναφορές κατά του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Παράλληλα, θα προτείνουμε στους συναδέλφους να σταματήσουν τις εφημερίες και τα νυχτερινά από την 1η Ιανουαρίου. Επισημαίνω ότι το αρμόδιο Υπουργείο μας εμπαίζει. Από τις 110.000 ευρώ που μας αναλογούν, μας απέστειλαν μόλις 961 ευρώ» ανέφερε ο κ. Τσώλας.

Πάντως, ερώτηση στη Βουλή θα καταθέσει, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων, για τη μη πρόσληψη 14 γιατρών, αλλά και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην παραλαβή του νέου Νοσοκομείου.

Πηγή: imerazante
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *