Ίδρυση επαγγελματικής ένωσης ελεύθερων επαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών περιφέρειας Πελοποννήσου

Την Κυριακή 18/12/2011 συναντήθηκαν στην Τρίπολη οι μικροβιολόγοι – βιοπαθολόγοι ελεύθεροι επαγγελματίες  της περιφέρειας Πελοποννήσου με πρωτοβουλία του ιατρού Κων/νου Κ. Μπεντεβή ( μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και περιφερειακού συμβούλου) και την ευγενική προσφορά της εταιρίας της εταιρίας MEDYSIN ( του συμπολίτη μας Αντρέα Π. Τριανταφυλλόπουλου).
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν 54 εργαστηριακοί ιατροί από την Πελοπόννησο (60%)  και εξέφρασαν την θέλησή τους να παρευρεθούν άλλοι 15 που για προσωπικούς λόγους δεν τα κατάφεραν. Ήταν ξεκάθαρη η σημαντική συμμετοχή των εργαστηριακών ιατρών σε μια προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά. Δείχνει τόσο το ζωηρό ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για την ενασχόληση της με τα κοινά όσο και το οριακό σημείο που έχουν φτάσει τα εργαστήρια της Πελοποννήσου λόγω της στάσης πληρωμών που έχουν κηρύξει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το λόγο πήραν πολλοί ιατροί από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και όλοι τόνισαν ότι είναι θέμα επιβίωσης πλέον των εργαστηρίων τους η 18μηνη καθυστέρηση πληρωμής που έχουν εφαρμόσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης τονίστηκε η έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια που ο νέος ασφαλιστικός φορέας (ΕΟΠΥΥ) υπόσχεται, μιας και ακόμα 15 μέρες πριν την εφαρμογή του δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες λειτουργίας του.
Κατέληξαν στην δημιουργία μιας επαγγελματικής ένωσης ελεύθερων επαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στις εξελίξεις που έρχονται στο χώρο της υγείας.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις αρχές του νέου έτους όπου θα είναι έτοιμο το καταστατικό για την δημιουργία της ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *