Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 28/11/11

«Ε»: Πέμπτο ψαλίδι σε 900.000 συντάξεις

«Κούρεμα» αποδοχών, αλλά και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων προωθεί τώρα η κυβέρνηση. Θα πρόκειται για την 5η, εντός 18μηνου, περικοπή των συντάξεων σε περισσότερα από 900.000 άτομα. Το δέλεαρ για την ένταξη όλων των επικουρικών στο ΕΤΕΑΜ του ιδιωτικού τομέα θα είναι το μικρότερο «κούρεμα» των συντάξεων. Οσα Ταμεία δεν ενταχθούν, θα υποστούν μεγαλύτερες περικοπές (έως 30%).

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλαλούμ με την εφεδρεία!

Εκτός Δημοσίου σήμερα 16.000 υπάλληλοι και ακολουθούν 15.000 ακόμη, χωρίς να έχουν ορισθεί αντικαταστάτες τους. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι όχι μόνο θα μείνουν κενές οι θέσεις τους, επιφορτίζοντας με τα καθήκοντα που εκτελούσαν ως χθες τους «πρώην» συναδέλφους τους, αλλά και ότι θα μείνουν χωρίς έμπειρο προσωπικό κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάνω από 15 δισ. δρχ. χρωστάει το ΙΚΑ στον Κουρή

Δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου, απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ο Συνήγορος του Πολίτη δικαιώνουν πανηγυρικά τον Κουρή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοί φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες!

Το…τραγούδι της 21ης Απριλίου (την ημέρα του Πολυτεχνείου) και ο σκληρός αρχηγός της Σχολής. Ο 22χρονος (αυριανός) αξιωματικός είχε στοχοποιηθεί από τη (ματαιωθείσα) παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όταν το τμήμα του είχε τραγουδήσει το «Μακεδονία ξακουστή» καταχειροκροτούμενο απ΄όλους τους πολίτες.

ΕΘΝΟΣ: Κλαδεύουν πάλι εφάπαξ – επικουρικές

Νέες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις έρχονται τον Ιανουάριο και αφορούν τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο, το ΙΚΑ και τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Το κλάδεμα κυμαίνεται από 5% έως 30%, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του φορέα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παπα-Στέφανος Σέρβος: Η Ορθόδοξη Απάντηση στη Νέα Εποχή!

Είναι πραγματικά δυστύχημα για όλους μας σ΄αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, που δεν έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο του πνευματικού έργου του παπα-Στέφανου, εξαιτίας μίας ξαφνικής και απρόσμενης πυρκαγιάς που ξέσπασε κάποτε στην καλύβα του, πάνω στα περίφημα Καρούλια του Ορίου Ορους!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρυφές μειώσεις μισθών και συντάξεων μέσω Εφορίας

Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων έως και 4,2% θα επιβληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς θα τεθούν σε ισχύ δύο νέες φοροληστρικές ρυθμίσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου που ψηφίστηκαν τον Οκτώβριο από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΕΣΤΙΑ: Η Ευρωζώνη υπό διάλυσιν

Μέχρι προ έτους κανένας δεν μπορούσε να φαντασθή την έκταση που θα ελάμβανε η κρίσις στους κόλπους της Ευρωζώνης. Πέρυσι το πρόβλημα ήταν σχεδόν αποκλειστικώς η ελληνική κρίσις χρέους, καθώς και τα προβλήματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Τώρα το πρόβλημα έχει επεκταθή στο σύνολο σχεδόν των κρατών που συμμετέχουν στο κοινό νόμισμα, ενώ κάποιοι φθάνουν να μιλούν ακόμη και για διάλυση της Νομισματικής Ενωσης.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5μηνη εργασία για 57.400 ανέργους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μέσα στην εβδομάδα ενεργοποιείται η πρώτη δράση στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας που αφορά το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ εντός του επόμενου μήνα θα βγουν οι προκηρύξεις και σε άλλες Περιφέρειες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 57.400 ανέργους, οι οποίοι θα λαμβάνουν για πέντε μήνες μηνιαίο επίδομα κοινωνικής εργασίας 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

ΤΑ ΝΕΑ: Μαχαίρι στις συντάξεις. ΙΚΑ, Τράπεζες, Δημόσιο οι μεγάλοι χαμένοι

Μεγάλες περικοπές έρχονται στις συντάξεις που χορηγούν τα επικουρικά ταμεία του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ – Τραπεζών και του Δημοσίου. Αυτοί θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των νέων μειώσεων που έρχονται και οι οποίες αναμένεται να φθάσουν έως και το 50% των σημερινών παροχών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε δίνη η Ευρωζώνη

Για άμεση και ριζική λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης πιέζουν πλέον οι αγορές. Ενα σκηνικό οξύτατης κρίσης συνθέτουν η υποβάθμιση του Βελγίου, η αποτυχία της γερμανικής δημοπρασίας και η εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ιταλίας. Ο γαλλο-γερμανικός άξονας προωθεί σχέδιο για ασφυκτική εποπτεία των εθνικών προϋπολογισμών.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων με γαλλογερμανικό σχέδιο

Αυστηρότατους δημοσιονομικούς κανόνες εντός της Ευρωζώνης, αλλά και ταυτόχρονη πλήρη ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προβλέπει το σχέδιο που θα βασίζεται στα πρότυπα της Συμφωνίας του Σένγκεν, δηλαδή θα είναι μια διακυβερνητική διαδικασία. Το σχέδιο προωθούν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί και θα το ανακοινώσουν πριν τη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328934

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *