λοβέρδος. Σύμπραξη έξι νοσοκομείων

Επιπροσθέτως, ο κ. Λοβέρδος έδωσε και το περίγραμμα της πειραματικής εφαρμογής του σχεδίου σύμπραξης εξι νοσοκομείων, το οποίο σύντομα θα έρθει με την μορφή τροπολογία. Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε ότι τα έξι νοσοκομεία είναι το Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ, Ερρίκος Ντυνάν, Ωνάσειο και δύο ιδιωτικές μη εισηγμένες κλινικές που θα προκύψουν μετα από διεθνή διαγωνισμό τα οποία θα τεθούν σε «υπερκείμενη διοικητική μορφή δίχως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι διοικήσεις των συγκεκριμένων νοσοκομείων συν ένας επιπλέον που θα εκπροσωπεί το υπουργείο Υγείας θα αποφασίζουν «τις κοινές προμήθειες και την διαχείριση του προσωπικού» εξηγώντας πως «Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να γίνονται για τα δημόσια νοσοκομεία οι προμήθειες στην διατροφή σε τετραπλάσιες τιμές από ότι γίνονται στα ιδιωτικά». Το πείραμα θα διαρκέσει έξι μήνες και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, δηλαδή μειωθούν οι δαπάνες για τις προμήθειες τότε θα εφαρμοστεί σε όλο το ΕΣΥ, αν όχι τοτε θα αποσυρθεί.

Τέλος ο κ. Λοβέρδος είπε ότι αν δεν προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τότε «θα κάνουμε διακρατική συμφωνία με την Δανία και θα αποφασίσουν οι Δανοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *