Θα παραμείνει στο Υγείας ο λοβέρδος;

Είτε συνεχίσει είτε όχι την πορεία του στο υπουργείο Υγείας στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι περικοπές δε θα αποφευχθούν.
Θα συνεχίσει πιθανότατα την πορεία του στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως όλα δείχνουν, και στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Πηγές αναφέρουν ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα περιλαμβάνει το όνομά του στο ίδιο πόστο. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να μη μετακινήσει τον υπουργό Υγείας καθώς το εξειδικευμένο αντικείμενο του υπουργείου, θα καθιστούσε δύσκολο το έργο των απαραίτητων περικοπών, σε άλλο πρόσωπο που δε θα ήταν εξοικειωμένο με το χώρο της Υγείας.

Έτσι ο ένας εκ των τριών της …τρόικας του ΠΑΣΟΚ, θα εξακολουθήσει να «τρέχει» τις αλλαγές που έχουν προγραμματισθεί.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές ο Ανδρέας Λοβέρδος τις τελευταίες ημέρες έχει ετοιμάσει ένα σκληρό σχέδιο περικοπών 100 ημερών, δηλαδή έως την ημέρα των εκλογών.

Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει περιστολή δαπανών σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε φάρμακα και προμήθειες.

Θύματα της μνημονιακής πολιτικής δεν αποκλείεται να πέσουν και πολλοί εργαζόμενοι του ΕΣΥ οι οποίοι θα μπουν πιθανότατα σε εφεδρεία. Παρά τις διαβεβαιώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα ότι «τα νοσοκομεία δεν πειράζονται», η κάλυψη αυτή φαίνεται πως αφορά μόνο γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και ουχί το διοικητικό που πιθανώς θα μπει στη λίστα της εφεδρείας.

Έστω κι αν ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν παραμείνει στο υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένες περικοπές αναμένεται να υλοποιηθούν ακόμη και από το διάδοχό του, καθώς θεωρούνται από τους δανειστές απαραίτητες για τον εξορθολογισμό των δαπανών, ανεξάρτητα βέβαια αν θα φθίνουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς.

http://iatropedia.gr/articles/read/511

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *