Γεώργιος Ελευθερίου.Σχετικά με την ημερίδα για τον ΕΟΠΥΥ που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο κ. Πατούλης

Σχετικά με την ημερίδα για τον ΕΟΠΥΥ που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο κ. Πατούλης

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η εν λόγω ημερίδα γίνεται προκειμένου να δοθεί η εντύπωση δημόσιου διαλόγου και δι’ αυτού του τρόπου να νομιμοποιηθούν ήδη ειλημμένες αποφάσεις, που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του συνόλου των ιατρικών φορέων.
Προσωπικά διαφώνησα κάθετα με την διοργάνωσή της, αφού δεν έχει κανένα ορατό νόημα τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασφαλισμένους, καθώς είναι ήδη προαποφασισμένες όλες οι προβλεπόμενες πολιτικές με μονομερή τρόπο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν συμμετέχω ούτε στην οργανωτική επιτροπή αλλά ούτε και στο πάνελ των ομιλητών.
Διαφώνησα ιδιαίτερα με το πρόγραμμα και την σύνθεση των ομιλητών, καθώς θεωρώ απαράδεκτο να καλούνται στο δημόσιο βήμα του ΙΣΑ οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει και υλοποιούν πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας αποδομούν στα μάτια της Ελληνικής Κοινωνίας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπήρξε ποτέ έγκριση του προγράμματος με ψηφοφορία από το ΔΣ του ΙΣΑ, αντ’ αυτού το πρόγραμμα και οι ομιλητές αποτέλεσαν αποκλειστική επιλογή του κ. Πατούλη στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του πολιτικής.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιχειρείται η προβολή του ΕΟΠΥΥ ως προϊόν διαλόγου καθώς αυτό έγινε ξανά, προσφάτως, με την συνάντηση που είχε ο κ. Πατούλης με τον κ. Βουδούρη, συνάντηση που όπως όλοι γνωρίζουμε είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα αόριστες υποσχέσεις για ελεύθερη συνταγογράφηση και περιορισμό του διεκδικητικού πλαισίου του ΙΣΑ στην “κόκκινη γραμμή” της ελεύθερης συνταγογράφησης.
Ιδιαίτερα ενοχλεί, κατά την γνώμη μου, η πλήρης περιφρόνηση των επανειλημμένων αποφάσεων του πανιατρικού μετώπου και της ΓΣ του ΠΙΣ, για πλήρη αποχή από κάθε είδους προσχηματικό διάλογο που μόνο σκοπό έχει την εκ των υστέρων, νομιμοποίηση των αυταρχικών αποφάσεων της κυβέρνησης και των εργολάβων της.
Τέλος θέλω, έστω και την ύστατη ώρα, να καλέσω προσωπικά τον κ. Πατούλη να αναστείλει την διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ιατρούς, ιδιαίτερα όσους εκπροσωπούν φορείς, να μην συναινέσουν στην διεξαγωγή αυτού του ψευδεπίγραφου διαλόγου με χαρακτηριστικά επικοινωνιακής “φιέστας”. Επίσης καλώ τους ιατρικούς φορείς και τους γιατρούς να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ με καταιγισμό εγγράφων διαμαρτυρίας.
Για άλλη μία φορά αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι είναι καιρός να σοβαρευτούμε καθώς η πτωχοποίηση των συναδέλφων είναι προ των πυλών και οι ευθύνες όλων είναι ιστορικών διαστάσεων. Το τσουνάμι της αγανάκτησης πλησιάζει ακόμη περισσότερο και θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά του.

Δ ρ. Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Ι. Ε λ ε υ θ ε ρ ί ο υ
Αγγειοχειρουργός
τ. Γεν. Γραμματέας ΙΣΑ, Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *