Λοβέρδος.«Δεν έχουμε ταπεινωτικές εποπτείες»

«Οι μεγάλες δυνάμεις αποφασίζουν γι’ αυτές και για εμάς. Δεν υπάρχει παλικαράς ανάμεσά μας όποιος όμως παίξει κορώνα γράμματα τη χώρα τότε θα πρέπει να φύγει από αυτήν». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Υγείας σχολίασε στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αποφεύχθηκε η υποχρεωτική αναδιάρθρωση.

Για το θέμα της εποπτείας, ο κ. Λόβερδος τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία ταπεινωτική εποπτεία» αλλά όπως σημείωσε, μόνη της η χώρα έφτασε στο σημείο να χρειάζεται έλεγχο. Άφησε, ωστόσο, σαφείς αιχμές για τις επιδόσεις σε πολλά υπουργεία, λέγοντας πως «όταν κανείς καλά τη δουλειά σου και δεν έχεις εκκρεμότητες τότε γλιτώνεις τις ντροπές»…

«Δεν λέμε στον κόσμο ότι θα φάει με χρυσά κουτάλια, αλλά έχεις το δικαίωμα να λες ότι συνέβαλες στο να μπει το τρένο της χώρας στις ράγες» είπε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας όμως πως εάν χαθεί πάλι πολύτιμος χρόνος τους δυο επόμενους μήνες «τότε θα ξαναγίνουμε το μαύρο πρόβατο».

Ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ταμεία λέγοντας πως με την απόφαση που ελήφθη θα παίρνουν 15 αντί για 14 δις κατ’ έτος από το κράτος ενώ από τα τοκοχρεολύσια η χώρα μόνο για το 2012 θα γλιτώσει περίπου 4 δις ευρώ.

Πάντως ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι το σχέδιο της 21ης Ιουλίου ήταν ανεπαρκές ως προς την απάντηση που θα έπρεπε να δοθεί συνολικά στο πρόβλημα της ευρωζώνης αφετέρου όμως από την πλευρά της η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία και καθυστερήσεις ειδικά τον Αύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *