ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Εξαιρέθηκε από την εφεδρεία (άρθρο 33 §7β,) το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων (ιατρικό – νοσηλευτικό- παραϊατρικό), όπως και του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αθήνα 21/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ψηφίστηκε χθες, από την Βουλή των Ελλήνων, το πολυνομοσχέδιο που έτυχε την αντίδραση του συνόλου των Κοινωνικών φορέων αλλά και του Ελληνικού λαού.
Εξαιρέθηκε από την εφεδρεία (άρθρο 33 §7β,) το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων (ιατρικό – νοσηλευτικό- παραϊατρικό), όπως και του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας.
Όσον αφορά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων :
Οι διευκρινίσεις που έγιναν και από τον Υπουργό Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης, τόσο σε νέα επικοινωνία με την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ όσο και προς τους Βουλευτές αλλά και με δημόσια δήλωση, είναι ότι η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, αφορά τις θέσεις πέραν των υπηρετούντων μονίμων και με σύμβαση αορίστου χρόνου γιατρών (2.000 περίπου).
Υπ’ όψιν ότι σήμερα υπηρετούν (6.500 περίπου μόνιμοι και συμβασιούχοι αορίστου χρόνου γιατροί ενώ οι οργανικές θέσεις του ΙΚΑ είναι 8.600).
Η Δημόσια δήλωση, αφορά και την στήριξη της δημόσιας ΠΦΥ, εκτός από τις αδιατάρακτες εργασιακές σχέσεις των υπηρετούντων γιατρών του ΙΚΑ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία σε συνεννόηση με την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ θα εκτιμήσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα ενημέρωση.
Θεωρούμε ότι η κατάργηση μόνο των κενών θέσεων που είναι σήμερα (και που για χρόνια τώρα παραμένουν στα χαρτιά), θα είναι η τελική υλοποίηση της αποδόμησης της Δημόσιας Περίθαλψης, γιατί ο ιατρικός κόσμος δεν θα δεχτεί την διάλυση των Μονάδων Υγείας και την απόλυση του προσωπικού του.
Ο κλάδος των γιατρών του ΙΚΑ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, αγωνίστηκε με υπερηφάνεια, με δύναμη και αποφασιστικότητα, συνέχεια κοντά στις εξελίξεις, με συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση των βουλευτών και απέτρεψε σχέδια, προς το παρόν, που θέλουν την διάλυση της Δημόσιας ΠΦΥ και τις απολύσεις και εφεδρεία του προσωπικού της. Αυτή εξ’ άλλου, ήταν και η θέση και των εκπροσώπων του λαού, με τους οποίους επικοινωνούμε.
Ο αγώνας μας μπορεί προς το παρόν να απέτρεψε σχέδια, αλλά πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, παρακολούθηση και επικοινωνία, προκειμένου οι ρυθμίσεις, δεσμεύσεις και δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων να μην μείνουν «Επιταγές» χωρίς αντίκρισμα.
Εμείς την σημαία του αγώνα δεν υποστέλλουμε.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα κλείσουμε όλες τις Μονάδες Υγείας αν και ένας μόνιμος ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου συνάδελφος μας, βρεθεί χωρίς εργασία από ιατροκτόνες ρυθμίσεις.
Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε και ο κλάδος ξέρει να δρα δυναμικά.
Ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς για την σχεδόν καθολική συμμετοχή στην απεργία. 
Ζητήσαμε και πιστεύουμε ότι άμεσα θα ανακοινωθούν οι πίνακες με τις μοριοδοτήσεις των 1.860 θέσεων της μονιμοποίησης, διαφορετικά και η αντίδραση μας και η Δικαιοσύνη θα έχουν λόγο.
Θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με ΑΔΕΔΥ, ΠΙΣ, ΕΟΟ, ΠΦΣ, ΟΕΝΓΕ, Ιατρικούς Συλλόγους αλλά και τους υπόλοιπους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, προκειμένου να διαφυλάξουμε την αξιοπρεπή λειτουργία του γιατρού, αλλά και ανθρώπινη υγεία σε κάθε ασφαλισμένο.
Η ολοκλήρωση σήμερα, με την καθολική επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, πρέπει να διατηρήσει τον κλάδο σε ετοιμότητα, προκειμένου να απαντήσουμε άμεσα σε προκλήσεις δυνάμεων που θέλουν απαξίωση του γιατρού και εξαθλίωση του πολίτη.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                                                                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                                                                                                                                                                              Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

One thought to “ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Εξαιρέθηκε από την εφεδρεία (άρθρο 33 §7β,) το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων (ιατρικό – νοσηλευτικό- παραϊατρικό), όπως και του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας.”

  1. ΕΙΜΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ — ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΜΟΥ ΑΠ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΑΤΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΝΕΣΩ ΕΟΠΙ ΚΑΙ ΟΧΙ -ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ -ΕΑΝ ΡΩΤΗΣ. ΙΟΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΙΚΑ ΘΑ ΛΑΒ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 100/ ΑΠ ΟΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *