Ειδικευόμενοι γιατροί Νοσοκομείου Κομοτηνής: «Θυσιάζεται η δημόσια υγεία»

skindilias_tsatlidouΣυνέντευξη τύπου με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, παραχώρησε ο Σύλλογος Ειδικευόμενων και Αγροτικών Ιατρών Ροδόπης.

Ο Γιάννης Σκυνδίλιας, πρόεδρος ειδικευόμενων γιατρών, ανέφερε πως «η κατάσταση της Ορθοπεδικής Κλινικής είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολιτικής του 1 προς 10 στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, ενώ ταυτόχρονα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του χτυπήματος του δημόσιου συστήματος υγείας».

Σε ότι αφορά την αναστολή της κλινικής να τονιστεί πως υπάρχουν πολλά περιστατικά τα οποία διακομίζονται σε όμορα νοσοκομεία, καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν προβλέπονται να τα αντιμετωπίζουν.

«Η γενική επίθεση που γίνεται στην υγεία είναι η ίδια με αυτήν που εξελίσσεται με το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είτε με την υποβάθμιση των κέντρων υγείας και το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Για εμάς σηματοδοτεί το δυσκόλεμα της πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας σε δημόσιες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυνδίλιας.

Παράλληλα αναφορά έγινε και στο γεγονός πως μια ειδικότητα αιχμής, αναστέλλεται με τόση άνεση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του Νοσοκομείου Κομοτηνής επεσήμανε πως «δείχνει ότι επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό λέγαμε όχι μόνο εμείς αλλά και άλλοι συλλογικοί εκφραστές, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Ιατρών Θράκης, ότι όπως και τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία, έτσι και το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, οδεύει σε πλήρη υποβάθμιση, σε ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του, φέρνοντας φοβερή δυσκολία στον κόσμο ο οποίος νοσηλεύεται εδώ, αλλά και σε εμάς τους εργαζόμενους γιατρούς. Μένει λοιπόν ανοιχτό το ερώτημα για το τι θα γίνει αύριο με όλο αυτόν τον κόσμο, εργαζόμενους και ασθενείς».

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Τσατλίδου, έκανε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να αφυπνιστεί, ενώ τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και συνάντηση με άλλους κλάδους της υγείας.

Παράλληλα ανέφερε πως «η επιλογή Υπουργείου και περιφέρειας να μη διορίσει κανέναν ειδικό ιατρό ορθοπαιδικής, μια από τις ειδικότητες αιχμής του νοσοκομείου δείχνει πως θυσιάζεται η δημόσια υγεία στην περιοχή, φορτώνοντας στο λαό της περιοχής ταλαιπωρία, έξοδα και κινδύνους».

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση εργαζόμενων και γιατρών του Νοσοκομείου, όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

http://www.inpost.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.