Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 18-9-11

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Κοινωνικός σεισμός χτυπά την κυβέρνηση”

“Και υπουργοί τρέμουν για το νέο χαράτσι. Ο ανάλγητος και με αντιθέσεις που σοκάρουν φόρος στα ακίνητα δείχνει να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης των πολιτών. Αναλυτικοί πίνακες με το τι θα πληρώσουμε.”.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Αφορολόγητο τέλος με 7 τεκμήρια για επαγγελματίες”

“Υπό την πίεση της τρόικας η κυβέρνηση προχωρεί στην έμμεση κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την επιβολή «αλγοριθμικού φόρου» με βάση επτά αντικειμενικά κριτήρια, όπως η ακίνητη και η κινητή περιουσία. Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμη αυξήσεις στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “«Το όλο σώμα της ιεραρχίας (στη συντριπτική του πλειοψηφία) είναι θεολογικά απαίδευτο και ηθικά πεσμένο»”.

“Ε, όχι κι έτσι, πρώην Αττικής κ. Νικόδημε. Το πατραβάς γράφοντας:«Το όλο σώμα της ιεραρχίας (στη συντριπτική του πλειοψηφία) είναι θεολογικά απαίδευτο και ηθικά πεσμένο». Ε όχι, πρώην Αττικής κ. Νικόδημε Γκατζιρούλη. Το κείμενο που έφτασε στα χέρια μας είναι, το λιγότερο, απρεπές απέναντι της Ιεραρχίας. Ο Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Δημόσιο: Οι αλλαγές για όσους συνταξιοδοτούνται φέτος”

“Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης, καθώς φοβούνται ότι το νέο μισθολόγιο θα μειώσει τους μισθούς τους και κατ΄επέκταση και τις συντάξεις τους. Για το λόγο αυτόν, η «ΒτΚ» παρέχει οδηγίες για όσους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σκέφτονται να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Κοινωνία – κυβέρνηση: 40 μέρες αναμέτρησης”

“Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο. Μένει στην εξουσία και κάνει ό,τι της πουν. Με όποιο κόστος. Με όποιο κοινωνικό κόστος. Η κυνική παραδοχή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πως… «βασικός του στόχος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» είναι ενδεικτική της «απόλυτης βούλησης» της κυβέρνησης να πιάσει τους -άπιαστους λόγω ύφεσης- στόχους του Μεσοπρόθεσμου”.

Η ΕΠΟΧΗ: “Δεν έχω τίποτα και τίποτα θα δώσω…”

“Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέγραψε τη γνωστή τροχιά από τα «λεφτά υπάρχουν» στο «δώστε τα ρέστα σας». Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων διαγράφει τώρα την τροχιά από τη διάθεση «δώσε και σώσε» στη διαπίστωση «λεφτά δεν υπάρχουν» στο οικογενειακό ταμείο”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μέρκελ – Σαρκοζί: Είστε μόνοι εκτός αν…”

“«Ή κάνετε όσα έχετε συμφωνήσει για τη μείωση του ελλείμματος ή είστε μόνοι σας» ήταν το τελεσίγραφο που απηύθυναν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πώς να κερδίσετε χρήματα. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσφορές των τραπεζών”.

“Αναζητώντας τη ρευστότητα οι τραπεζίτες δελεάζουν με επιτόκια άνω του 5% ακόμα και για μικροποσά που άλλες εποχές δεν τους ενδιέφεραν”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “Επέστρεψε πανικόβλητος από το Λονδίνο και προετοιμάζει το έδαφος για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές”.

“Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτού που αφορά εκλογές ή σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, σηματοδοτεί απόφαση του πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη πολυήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη για τα χαράτσια”

“Την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας που νομοθετεί το χαράτσι στα ακίνητα. Γι΄αυτό, ταξικά συνδικάτα και σωματεία καλούν την Τετάρτη, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα”.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “2011 – 2012 δύο αξέχαστα χρόνια!”

“Η πλήρης αδιαφορία των Υπουργών με μαέστρο στο ρέκβιεμ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, οι ερασιτεχνισμοί και η εμφανής απουσία συντονισμού μετά από ενάμιση χρόνο διάλυσης της πραγματικής οικονομίας και του κοινωνικού ιστού της χώρας μέσω του Μνημονίου απέδειξε ότι όχι μόνο βρισκόμαστε σε φάση βαθιάς χρεοκοπίας αλλά και ότι γυρίσαμε δύο χρόνια πίσω”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Απολύσεις και στις μεγάλες ΔΕΚΟ. Σε εφεδρεία 20.000 από ΔΕΗ, ΕΛ.ΠΕ, ΑΤΕ …και ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο”

“Στην επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και στις εισηγμένες επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας, έπειτα από σειρά οργανισμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προσανατολίζεται, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η κυβέρνηση”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: “Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα”

“Η περασμένη εβδομάδα δεν ήταν η πρώτη που αναλώθηκε, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε φημολογία περί ελληνικής χρεοκοπίας. Ομως, τα μηνύματα αυτή τη φορά ήταν σαφέστερα παρά ποτέ και πλέον καθίσταται σαφές ότι τόσο στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο αλλά και στη Φρανκφούρτη τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι και είναι όλα έτοιμα”.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Θρίλερ η πτώχευση. Απέρριψαν τα μέτρα ως ανεπαρκή”

“Αντιμέτωπες με μείζονα πολιτική κρίση βρίσκονται η χώρα και η κυβέρνηση μετά την απόρριψη από το Eurogroup του πακέτου των μέτρων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ως ανεπαρκή”.

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Ντοκουμέντα για πετρέλαιο-χρυσό-ουράνιο στην Ελλάδα!”

“Ένα ρεπορτάζ με εγκυρότατες υπογραφές, στηριγμένο σε έρευνες καθηγητών πανεπιστημίου, δείχνει ότι όσα ζούμε σήμερα είναι απλώς η… συνέχεια του σχεδίου απαξίωσης της χώρας, ώστε να πάρουν τον πλούτο σαν… φακές!”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “Γκάλοπ της RASS: Εκλογές βλέπουν μεταξύ Νοέμβρη και Φλεβάρη. 73% όχι ξανά Γιώργο”

“Τη δυσχερέστατη θέση στην οποία βρίσκονται ο Γ. Παπανδρέου προσωπικά και η κυβέρνησή του αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», καθώς και τη λαϊκή οργή ενάντια στην πολιτική τους”.

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: “Βιομηχανία ρουσφετιών στήνει η εφεδρεία”

“Άτομα από τον κύκλο των ανθρώπων στους οποίους η κυβέρνηση εναποθέτει την υλοποίηση του σχεδίου απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων πλησιάζουν εργαζομένους και με υποσχέσεις προσπαθούν να “υφαρπάξουν” τη στήριξή τους, τάζοντας… μη απόλυση”.

Realnews: “Την ώρα που η χώρα βυθίζεται, στο ΠΑΣΟΚ ξέσπασε… πόλεμος δελφίνων για τη διαδοχή!”

“Η μάχη των «μνηστήρων» φούντωσε μετά τη ΔΕΘ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεκαθάρισε αν θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Αμεση δράση για επίσπευση 64 μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ”

“Σχέδιο άμεσης δράσης για την επιτάχυνση των 64 μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ θα έχει ολοκληρώσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Ανοίγει ο φάκελος «Ελβετία» με ονόματα 30.000 καταθετών”

“Χέρι στις καταθέσεις του εξωτερικού θα επιχειρήσει να βάλει η κυβέρνηση, που στρέφεται πλέον στη δεύτερη, μετά τα ακίνητα, μεγαλύτερη δεξαμενή εσόδων”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=310710

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *