Να αποσυρθούν οι μηνύσεις ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρεθύμνου

ρεθυμνοΣήμερα τα ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου και της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Ρεθύμνου μετά από κοινή συνεδρίαση, και έχοντας ως θέμα συζήτησης τις δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για μηνύσεις ή απειλές μηνύσεων σε εργαζόμενο/ους, προβαίνουν στην ακόλουθη ανακοίνωση.

“Θεωρούμε, ότι η/οι μήνυση/μηνύσεις ή οι απειλές μηνύσεων έχουν στόχο να υπηρετήσουν άλλους σκοπούς.

Είναι μέρος της αυταρχικής πολιτικής που με το πλέον επιθετικό τρόπο έχει ως στόχο αφενός, να διαλύσει κατακτημένα κοινωνικά δικαιώματα, και αφετέρου, να «ισοπεδώσει» τα προπύργια της υπεράσπισης αυτών των δικαιωμάτων, το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή τη λεηλασία. Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και δεν θ’ ανεχτούμε την υποταγή του εργαζόμενου στις διαθέσεις του Διοικητή ή των όποιων Διοικητών.

Τέτοιες απειλές και ενέργειες δεν μπορούν να προάγουν το κλίμα συνεργασίας μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων. Το μόνο το οποίο καταφέρνουν είναι να μηδενίζουν τα όποια σημεία επαφής μπορεί να υπάρξουν μεταξύ των δυο μερών και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και το ρεθυμνιώτη πολίτη από τα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου. Αυτές οι συμπεριφορές καθιστούν τον τωρινό Διοικητή ανεπιθύμητο ως Διοικητή στο Νοσοκομείου Ρεθυμνου.

Απαιτούμε από το Διοικητή να αποσύρει την οποία ή οποίες μηνύσεις έχει υποβάλλει και να σταματήσει τις απειλές προς τους εργαζομένους. Τέτοιες ενέργειες θέτουν απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων και αυτό μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ζητούμε ενημερωτική συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές προκειμένου να τους εκθέσουμε το πρόβλημα.

Από τα ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου και της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ Νομού Ρεθύμνου”

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=149411&cid=3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *