Δ. Παπαδημούλης: Γιατί ο υπ. Οικονομικών έπαυσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ;

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.

Παπαδημούλης με θέμα την αιφνίδια καρατόμηση του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και τις σοβαρές καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ δεν διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά επιλέγεται από διάσκεψη προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία, ύστερα από δημόσια προκήρυξη.
Η ερώτηση αναφέρει: “…Ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, έχει καταγγείλει δημοσίως, εδώ και μήνες με επιστολή της και τώρα με δηλώσεις της σε ΜΜΕ, ότι αφενός το Δ.Σ. της αρχής δεν λειτουργούσε για μήνες και αφετέρου ότι το έλλειμμα του 2009 που ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ δεν ήταν το πραγματικό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στον Τύπο (‘Ελευθεροτυπία’ 16.9.2011), η κ. Γεωργαντά ισχυρίζεται ότι ‘το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στην Eurostat 15,4%’.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
* Για ποιο λόγο προχώρησε στην απόφαση να παύσει το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο είχε εγκριθεί με ευρύτατη διακομματική συναίνεση και με αυξημένη πλειοψηφία από τη Συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής;
* Προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες της κ. Γεωργαντά;
* Θα κληθεί ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων που συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί το κοινοβούλιο;”.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=639421

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *