‘Ερχονται μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης

Digital StillCameraΠαραδίδονται την ερχόμενη εβδομάδα οι προτάσεις των Περιφερειαρχών Υγείας για τους εργαζόμενους που πρέπει να μετακινηθούν, αλλάζοντας θέσεις στα νοσοκομεία για να καλύψουν κενά που υπάρχουν, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από το υπουργείο Υγείας. Στην Κρήτη μετακινούνται 60 άτομα, κυρίως νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και γιατροί.

Το νέο κύμα κινητικότητας αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που θα μπούν σε κινητικότητα στην επαρχία δε θα ξεπερνά τους 900 κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς η γεωγραφική πολυπλοκότητα του συστήματος δεν επιτρέπει μεγάλο κύμα μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μετακινηθούν τόσο εργαζόμενοι όσο και γιατροί για να καλυφθούν τα κενά. Πάντως θα υπάρξουν και νοσοκομεία που δε θα κλείσουν και δε θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο εξαιτίας της μεγάλης απόστασης που έχουν με την επόμενη υγειονομική μονάδα, όπως το νοσοκομείο Σητείας.

 

πηγή: «Πατρίς» – Αννα Κωνσταντουλάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *