Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Ηρθαν 11, αλλά χρειάζονται άλλοι 11 γιατροί

αχιλλοπουλιοΤις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, που δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στους έναν ή δύο γιατρούς, οι οποίοι μετά βίας προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασίας -σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ- επιβεβαιώνει με χθεσινή ανακοίνωση η διοίκηση του «Αχιλλλοπούλειου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έχουν έρθει το τελευταίο τρίμηνο 11 ιατροί, οι οποίοι έχουν καταφέρει να καλύψουν ζωτικά κενά σε κλινικές αιχμής του Νοσοκομείου που δεν λειτουργούσαν ή υπολειτουργούσαν. Ωστόσο, οι εκκρεμότητες παραμένουν ακόμη σοβαρές, γι’ αυτό άλλωστε, η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» έχει υποβάλει τεκμηριωμένο αίτημα και για 11 ακόμη ιατρούς.

Στην ανακοίνωση περιγράφονται τα εξής:

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα που ήταν κλειστό επαναλειτουργεί, ενώ αναμένεται και δεύτερος ιατρός εντός του Νοεμβρίου

Η Ω.Ρ.Λ. Κλινική λειτουργεί κανονικά και εφημερεύει κάθε μέρα, με ασφάλεια και χωρίς κανένα κενό. Το ίδιο ισχύει και για την Ουρολογική Κλινική.

Η Παιδιατρική Κλινική που αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα εφημερεύει επίσης κάθε μέρα χωρίς το παραμικρό κενό, ενώ αναμένουμε την άφιξη ενός ακόμη παιδιάτρου το Νοέμβριο.

Το Ογκολογικό Τμήμα ενισχύεται εδώ και λίγο καιρό με την παρουσία και δεύτερου ιατρού, έως ότου πληρωθεί με τη σχετική προκήρυξη θέση ειδικότητας, ενώ υποστηρίζεται ουσιαστικότατα και από τις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου μας.

Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης και απρόβλεπτης δυσκολίας, που παρουσιάστηκε στο Οφθαλμολογικό.

Εκτός από όλα αυτά, έχουμε υποβάλει τεκμηριωμένο αίτημα και για έντεκα ακόμη ιατρούς, το οποίο εξετάζεται από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να δρομολογηθούν συντομότατα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει και εγγυόμαστε με σφιχτά χρονοδιαγράμματα τη ροή πληρωμής των εφημεριών, ενώ υποβάλαμε ήδη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ.

Ολα αυτά γίνονται μέσα σε κλίμα διαλόγου, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και συλλογικότητας με όλα τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και όλους τους εργαζόμενους στο ίδρυμα.

Κεντρικός σκοπός όλων μας είναι η επιτυχής, αναβαθμισμένη και ποιοτική ανταπόκρισή μας στις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *