Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

επισχεση εργασιας

Κλικ στην εικόνα

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου «Αττικόν» απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας παράλληλα τη δωρεάν και πλήρη υγειονομική κάλυψη ανέργων, ανασφάλιστων και μεταναστών.

Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί τονίζουν:

«Ως ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο «Αττικόν» αντιμετωπίζουμε καθημερινά δύο αντιπάλους: ο πρώτος, πώς θα νικήσουμε την ασθένεια, πώς θα απαλύνουμε τον πόνο και θα προσφέρουμε αξιοπρέπεια στο τέλος της ζωής. Ο δεύτερος, εξίσου ζόρικος αντίπαλος, είναι η κυριολεκτικά απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική της συγκυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, που εμποδίζει εμάς να πολεμήσουμε την ασθένεια με τους καλύτερους δυνατούς όρους και τους ασθενείς μας να δίνουν τη μάχη με τη μέγιστη δυνατή αξιοπρέπεια.

Η τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου «Αττικόν», που δικαίως θεωρείται αποκούμπι για τον λαό της Δυτικής Αθήνας, γίνεται γνωστή στον περισσότερο κόσμο όταν η ανάγκη φέρει κάποιον στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και χρειαστεί να περιμένει 8 ή 9 ώρες για να εξεταστεί στο Παθολογικό τμήμα. Τότε λοιπόν, σε συνθήκες πανικού και πόνου, αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να υπάρχουν στο ‘Αττικόν’ μόνο 2 εξουθενωμένοι νοσηλευτές ανά 50 ασθενείς, τι σημαίνει καθυστέρηση πολλών ημερών για μια απλή ακτινογραφία επειδή στο νοσοκομείο υπάρχουν μόλις 11 τραυματιοφορείς για: 750 νοσηλευόμενους συν 1000 περιστατικά εφημερίας συν 1500 ασθενείς εξωτερικών ιατρείων.

 

Τότε αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος τι σημαίνει διασωλήνωση σε κοινή θέα σε ένα από τα 100 ράντζα που κατακλύζουν το ‘Αττικόν’, τι σημαίνει 13 από τα 27 κρεβάτια Εντατικής κλειστά λόγω μη ανανέωσης των νοσηλευτικών συμβάσεων, τι σημαίνει να δουλεύει μόνο ο ένας από τους τρεις υπερσύγχρονους αξονικούς τομογράφους του νοσοκομείου, τι σημαίνει να είναι κλειστές οι 7 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει ΝΟΜΙΜΟ φακελάκι και χέρι βαθιά στην τσέπη αν έχεις την ατυχία να αρρωστήσεις: 5ευρο για εξέταση στα Επείγοντα, 30ευρο για τις εξετάσεις εκτός ΕΟΠΥΥ, 50ευρο για ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία, 300ευρο για μαγνητικές τομογραφίες εκτός Νοσοκομείου, πληρωμή ασθενών για έλλειψη υλικών του Νοσοκομείου. Και με το νέο έτος, το απαράδεκτο 25ευρο που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας για όλες τις νέες εισαγωγές – για μια νοσηλεία σε ράντζο!

 

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί, εκτός από τις άγριες περικοπές στους μισθούς μας, και η απλήρωτη δουλειά των γιατρών, οι οποίοι έχουμε 6 μήνες να πληρωθούμε για τις εφημερίες μας, λόγω της διαρκούς υποχρηματοδότησης, παρά την κατακόρυφη αύξηση της δουλειάς του Νοσοκομείου, που έχει μέση πληρότητα 120%! Μάλιστα, μας ζητείται τώρα επισήμως και παρανόμως από το Υπουργείο να δηλώσουμε ότι κάναμε λιγότερες εφημερίες από όσες πραγματικά κάναμε, προκειμένου να εγκριθεί ένα μικρότερο κονδύλι.

 

Για όσους βιαστούν να μας ταυτίσουν με τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας, απαντάμε πως δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους μεγαλοεπιχειρηματίες γιατρούς που λυμαίνονται την δουλειά μας και τον πόνο των ασθενών μας. Δουλεύουμε για ψίχουλα ενώ η προοπτική που ανοίγεται μετά το τέλος της ειδικότητάς μας είναι το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πεντάμηνες συμβάσεις των 500 ευρώ και μπλοκάκι.

 

Και εμείς και η πλειοψηφία των επιμελητών μας δουλεύουμε σε εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας και τη δική μας υγεία, σε συνθήκες επικίνδυνες και για την υγεία των ασθενών μας. Βιώνουμε στο πετσί μας ως φθηνό ευέλικτο επιστημονικό προσωπικό τις έννοιες «ανταγωνισμός» και ‘εκμετάλλευση’ σε Νοσοκομεία – επιχειρήσεις, που με γνώμονα το κέρδος, εκτός από το να εντατικοποιούν τη δουλειά μας, χαρατσώνουν όλο και περισσότερο τους ασθενείς και κλείνουν την πόρτα στους ανασφάλιστους. Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, ανακοινώνονται νέες περικοπές, διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις κλινικών, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.

 

Σε όλο της το μεγαλείο η πολιτική υποχρηματοδότησης που υποβαθμίζει τον δημόσιο τομέα υγείας κατ’απαίτηση των ιδιωτών μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.