Αποστολή … ζωής στη Γαύδο

ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙΝέα κοινωνική-ιατρική αποστολή πραγματοποιούν οι «Γιατροί του Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στο ακριτικό νησί της Γαύδου αυτό το τριήμερο – ως και τη Δευτέρα.

«Πρόκειται για μια αποστολή ανθρωπιάς όπου θα προσφερθούν υπηρεσίες υγείας και πρόληψης από τους «Γιατρούς του Αιγαίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη ευαισθησία δίνει έμφαση στις δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να ενισχυθούν οι παροχές υγείας και πρόληψης σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» Μανόλης Βελιβασάκης είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια προσφορά ανθρωπιάς, μια προσφορά καρδιάς στο ακριτικό νησί της Γαύδου. Διάφορες ειδικότητες γιατρών από το Βενιζέλειο, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά και ιδιώτες γιατροί, θα προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους κατοίκους μιας ακριτικής περιοχής, που εξακολουθεί να παραμένει χωρίς μόνιμη ιατρική κάλυψη».

 

Σύμφωνα με τον κ. Βελιβασάκη, ειδικότητες γιατρών όπως ορθοπεδικός, παιδίατρος, καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος, κυτταρολόγος, οδοντίατρος θα εξετάσουν δωρεάν τους κατοίκους της Γαύδου το τριήμερο αυτό, ενώ και οι κινητές μονάδες μαστογράφου και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθούν στο νησί παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα γίνουν και αιμοληψίες.

 

Στόχος μας είναι –είπε ο κ. Βελιβασάκης – να επισκεπτόμαστε την Γαύδο 2 με 3 φορές το χρόνο.

http://www.cretalive.gr/health/view/apostolh-…-zwhs-sth-gaudo1/105897

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.