Παν. Ψυχάρης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ ολιγώρησε και ανάλαβε να καλύψει το κενό ο Γ. Πατούλης(ΑΕΓ)

7_9_2013_ΔΕΘ_1Ο απύθμενος κυβερνητικός φιλοσαμαρικός λόγος στη σημερινή ανυπόγραφη ανακοίνωση του ΙΣΑ (https://www.isarkadias.gr/34041/news/epikairotita/κλικ εδώ) έχει λάβει διαστάσεις παρωδίας και υποβαθμίζει τον ρόλο του συλλόγου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου.

Γιά πρώτη φορά σε ανακοίνωση ιατρικού συλλόγου παρατίθενται αποσπάσματα από ομιλία πρωθυπουργού και μάλιστα στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ ολιγώρησε και έπρεπε πάσει θυσία να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Την ίδια χρονική στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης για την επιβίωση. Διαδηλώνουν για την ανεργία, για την απουσία κοινωνικού κράτους και την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής.

Η ανεργία και η φτωχοποίηση του πληθυσμού δεν ξεχνιούνται με ¨φιεστούλες¨ των 150 παρευρικομένων, ούτε με την παρουσία του προέδρου του ΙΣΑ. Παρεπιμπτόντως σε σημερινή γενική συνέλευση πρωτοβάθμιου σωματείου γιατρών ήταν πολλαπλάσιοι οι συμμετέχοντες.

Κύριοι εσείς που γράφετε χωρίς να υπογράφετε το κείμενο πρέπει να γνωρίζετε οτι δεν έχει δικαίωμα ιατρικός σύλλογος να έρχεται σε αντίθεση με την αξιοπρέπεια των μελών του. Δεν έχει δικαίωμα να διατυμπανίζει κυβερνητικές θέσεις και μάλιστα σε περιόδους μεγάλης όξυνσης, όταν η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Οι εξετάσεις της πλειοψηφούσας παράταξης στο ΔΣ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δεν χρειάζεται να δίνονται καθημερινά. Φτάνει πιά, το έχουμε εμπεδώσει ! Κατανοούμε τον πανικό και την απελπισία της κυβέρνησης και την προσπάθεια για κινητοποίηση όλων των εφεδρειών της. Αυτό όμως διαφέρει από την «επιστράτευση» των θεσμικών οργάνων των γιατρών. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποιοί οι υπογράφοντες γιατί οι ευθύνες έχουν και ονοματεπώνυμο.

Η ανοχή των γιατρών έχει και τα όρια της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο κατήφορος του ΙΣΑ να συνεχιστεί άλλο. Είναι ευθύνη όλων των μελών να απαιτήσουμε ο ρόλος του ΙΣΑ να κινείται μέσα σε θεσμικά όρια μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η κοινωνία έχει πρόβλημα επιβίωσης, η δημόσια υγεία καταρρέει και οι γιατροί περιμένουμε προτάσεις, λύσεις και δράση.

Για την ΑΕΓ

Π. Ψυχάρης

Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ

 

 

One thought to “Παν. Ψυχάρης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ ολιγώρησε και ανάλαβε να καλύψει το κενό ο Γ. Πατούλης(ΑΕΓ)”

  1. Εχει πραγματικά δίκιο το μέλος του ΙΣΑ κ.Ψυχάρης(ανεξαρτήτως της κομματικής του ταυτότητας) ότι η ηγεσία του ΙΣΑ και ο κ.Πατούλης έχει μετατραπεί απροκάλυπτα και χυδαία σε ..κυβερνητικό εκπρόσωπο του κ.Σαμαρά και του …Αδωνι!!!.Αντί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του ιατρικού κόσμου που πλήτεται βάναυσα και εξαθλιώνεται και τον εξέλεξε σε αυτήν την θέση δυστυχώς,ασχολείται με την διαφήμιση του….ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου!! Η μάλλον με την συντελούμενη σε όλους τους τομείς καταστροφή που συντελείται στην πατρίδα μας.
    Αυτός είναι ο ..χυδαίος κομματικός συνδικαλισμός.Αυτά είναι τα κομματόσκυλα συνδικαλιστές !!Οχι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται γιά να μην απολυθούν και χάσουν τα 500 Ε που παίρνουν μισθό!!Ας ξυπνήσουν κάποτε κάποιοι αφελείς !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.