Τρεις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους τρεις έφτασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα οποία έπασχαν και από υποκείμενα νοσήματα.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και ήδη οι πολίτες που έχουν νοσήσει ανέρχονται σε 64. Από αυτούς, οι 51 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία παράλυση) και οι 13 ήπιες εκδηλώσεις, όπως εμπύρετο νόσημα.
Επιπλέον, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 44 έχουν λάβει εξιτήριο και οι 16 συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 6 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μόνο ένας από τους ασθενείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ανατολική Αττική, από 7 σε Καρδίτσα και Λάρισα, 5 στη Θεσσαλονίκη, από 4 σε Βοιωτία, Τρίκαλα και Σέρρες, 3 στην Ημαθία, 2 στην Πέλλα και από 1 σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Εύβοια και βόρεια Αττική.
Το υπουργείο Υγείας παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα.

http://www.makthes.gr/news/reportage/80169/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *