ΙΣΑ. Προσφυγή στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών γιά ονόματα.

ΙΣΑsmallΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του για τη μέριμνα για τη διατήρηση της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία και αυταπάρνηση τη δημόσια υγιεινή και τους αρρώστους, αλλά και την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας και του κύρους των μελών του, στα πλαίσια συνδρομής στην «κάθαρση», αλλά και προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η διαπόμπευση και στοχοποίηση ολόκληρου του ιατρικού σώματος, προσέφυγε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

 

Ο κ. Εισαγγελέας αποδεχόμενος την αίτηση του ΙΣΑ τη διαβίβασε :

(α) στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και

(β) τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

προκειμένου ο ΙΣΑ να λάβει γνώση τυχόν στοιχείων που αφορούν συνταγογράφηση ιατρών μελών του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του.

 

Αποτελεί πάγια πεποίθηση του ΙΣΑ, τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ, ότι ένα ολόκληρο σώμα δεν μπορεί να στοχοποιείται, αλλά και ότι η «αυτοκάθαρση» είναι ο καλύτερος μηχανισμός διαφύλαξης του κύρους των ιατρών.

 

Αναμένουμε συγκεκριμένα ονόματα για να κινηθούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Ενόψει των ανωτέρω ο ΙΣΑ ζήτησε και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη την Πέμπτη 29/8/2013 στις 10.30 πμ, στα πλαίσια συμβολής του ΙΣΑ για την κάθαρση αλλά και τη διαφύλαξη του κύρους των ιατρών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Πατούλης                                          Ευστ. Τσούκαλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *