Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Τυφλά χτυπήματα της κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της υγείας

οενγε Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013

Γ ια πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης πραγματοποιείται απεργία στο χώρο της υγείας εν μέσω θέρους. Η σημερινή απεργία είχε πολύ καλή συμμετοχή, δεδομένων των θερινών αδειών στις οποίες βρίσκονται πολλοί γιατροί και του αυξημένου ποσοστού ασφαλείας που υπάρχει στα Νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας στο δελτίο τύπου που εξέδωσε φαίνεται να εκπλήσσεται από τις οργισμένες αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων απέναντι στα λουκέτα Νοσοκομείων που σχεδιάζει και τα αποκαλεί «αλλαγή χαρακτήρα» και τις απολύσεις που αποκαλεί αντίστοιχα ως «κινητικότητα».

Επιμένουμε πως πρόκειται για τυφλά χτυπήματα της κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Αποφάσισαν χωρίς επιστημονικό σχεδιασμό ότι πρέπει να δώσουν 2500 θέσεις στον Μινώταυρο των διαθεσιμοτήτων και τώρα ψάχνουν να βρουν ποιους θα θυσιάσουν και ποιο επικοινωνιακό περίβλημα θα δώσουν στην πράξη τους.

Τέλος, σχετικά με τις απειλές που εκτοξεύει ο κ. Γεωργιάδης περί επιβολής νόμου και τάξης στο χώρο της υγείας τον ενημερώνουμε πως ο χώρος αυτός δεν διοικείται ούτε με ΜΑΤ, ούτε με δακρυγόνα. Εάν εζήλωσε τη δόξα του υπουργού Δημόσιας Τάξης τότε ας ζητήσει από τον πρωθυπουργό αμοιβαία μετάθεση με τον κ. Δένδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *