Άδωνις: Υπέρβαση 500 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2013! Από κόσκινο όλες οι δαπάνες

αδωνηςΜέτρα ώστε να συγκρατηθούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ το 2013 λαμβάνει το υπουργείο Υγείας ώστε να μην ξεφύγουν περαιτέρω οι δαπάνες που μπορεί να ξεπεράσουν το μισό δις ευρώ, επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπέρβαση εκατομμυρίων ευρώ θα υπάρξει στον ΕΟΠΥΥ εάν δε λάβουμε μέτρα άμεσα υπογράμμισε στη βουλή ο υπουργός Υγείας επιχειρηματολογώντας στο πλαίσιο της επιβολής του claw back (αυτόματη επιστροφή χρημάτων όταν υπάρχει υπέρβαση) αλλά και του rebate (έκπτωση με βάση το τζίρο) που θα επιβληθεί σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και φυσικοθεραπευτές ρύθμιση που περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αλλά και τα έως τώρα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους η υπέρβαση θα φθάσει το μισό δις ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι ελεγκτικές εταιρείες που θα μπούνε τόσο στο ΕΣΥ όσο και στα ιδιωτικά νοσοκομεία θα κατορθώσουν να ελέγξουν τις δαπάνες καθώς θα εντοπίσουν όσους παρανομούν.

«Έτσι θα διαπιστώσουμε εάν πιστώθηκαν καλώς όλες οι δαπάνες στους ιδιώτες παρόχους. Θα το κάνουμε για να εντοπίσουμε απ’ όλη την ομάδα των ιδιωτικών παρόχων, εκείνους που έκαναν τις διπλοχρεώσεις – μέχρι και 9 αξονικές στον ίδιο άνθρωπο μέσα σε 15 μέρες – εκείνους που έκλεβαν τα χρήματά μας, τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ» τόνισε ο υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας ότι αυτοί οι πάροχοι δε θα πληρωθούνε.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/4550

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *