Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Επιστολή προς ΠΙΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

ισ λαρισαςΜε αφορμή τις αλλεπάλληλες αιτιάσεις πολλών Ιατρικών Συλλόγων, αλλά και Κλαδικών Ενώσεων, για συναντήσεις με Υπουργούς και Κυβερνητικούς Αρμοδίους προς συζήτηση καυτών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας, υπερσκελίζοντας και υποκαθιστώντας μάλιστα τον ΠΙΣ και ιδιαίτερα μετά το υπ’ αριθμ. πρωτ. 38273/19-6-2013 έγγραφο του ΙΣΑ με θέμα «Επιστολή Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη», όπου αυθαίρετα χρησιμοποιήθηκε το όνομα του Προέδρου μας Κων/νου Γιαννακόπουλου, καθώς και άλλων Προέδρων, χωρίς προηγούμενη συζήτηση ή συγκατάθεσή του και που το γεγονός αυτό δηλώθηκε γραπτά προς το Δ.Σ του ΠΙΣ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης 19-6-2013 από τον ίδιο, θεωρούμε πως το όλο θέμα έχει πάρει «επιδημικές» διαστάσεις, με κίνδυνο να τορπιλίζεται η ενότητα και η ενιαία έκφρασή μας.

 

Εναπόκειται σε σας να διαφυλάξετε τον θεσμικό ρόλο και το κύρος του ΠΙΣ με θετικές δράσεις, αφού πρώτα ενημερώσετε το ιατρικό σώμα για το αν προσωπικά εσείς, ως Πρόεδρος του ΠΙΣ, μαζί με τους τρεις Προέδρους των μεγαλύτερων σε αριθμό μελών Ιατρικών Συλλόγων συναντηθήκατε κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας σας με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο εν αγνοία των μελών του Δ.Σ. του ΠΙΣ και των υπολοίπων Ιατρικών Συλλόγων, τι ακριβώς συζητήσατε και ποια ήταν η ενημέρωση του ιατρικού σώματος για τα αποτελέσματα του διαλόγου της συγκεκριμένης συνάντησης.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, θεωρεί την πραγματική ενότητα, τις ειλικρινείς σχέσεις και την άριστη συνεργασία μεταξύ Ιατρικών Συλλόγων, Ενώσεων και ΠΙΣ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση λύσεων στα μείζονα προβλήματα μας και πιστεύει πως το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και να ξεκαθαριστεί κατά προτεραιότητα στην σύσκεψή μας το Σάββατο 6-7-2013.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, αν αφήσουμε γκρίζα σύννεφα και σκιές να αιωρούνται και συνεχίζουμε να λειτουργούμε κάθε φορά με την επίκληση μίας επίπλαστης ενότητας, που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι η ενίσχυση της χαλαρότητας των δράσεων μας, θα έχουμε χάσει όλοι μαζί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *