Νίκος Κωνσταντόπουλος.”Εσχάτη προδοσία η υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση”

KONSTANTOPOULOSnikosL«Έχουν ευθύνες όσοι μας οδήγησαν στο καθεστώς επιτήρησης που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και αποστερεί την κυβέρνηση και τη Βουλή από την εξουσία που τους δίνει το Σύνταγμα. Αυτή η κατάσταση υπάγεται στις προσβολές του πολιτεύματος που η νομοθεσία θεωρεί εσχάτη προδοσία» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ ζητεί από τον εθνικό συντονιστή κατά της διαφθοράς να ζητήσει από τις γερμανικές αρχές τις καταθέσεις Χριστοφοράκου που ονοματίζουν, όπως αναφέρει, δύο κομματικούς ταμίες και άλλους παραλήπτες χρημάτων.

 

«Άλλη μια αμαρτωλή λίστα η λίστα Χριστοφοράκου. Στην Ελλάδα ψάχνουμε ακόμα ενώ οι γερμανικές Αρχές ξέρουν λεπτομερώς ποιοι Έλληνες κυβερνητικοί, κομματικοί και κρατικοί παράγοντες χρηματίστηκαν».

 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα στην προσυνεδριακή αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την άποψη ότι τα κόμματα δε μπορούν να μένουν αναλλοίωτα ενώ τα πάντα γύρω ανατρέπονται.

 

«Η ριζοσπαστική αναδιάρθρωση και μετεξέλιξη των κομμάτων, ιδίως της Αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι υπόθεση παραδοσιακού τακτικισμού. Η δυναμική του μέλλοντος, όπως έλεγε ο Παναγιώτης Κονδύλης, χρειάζεται μεγάλους μετασχηματιστές και συνδυαστές. Από αυτές τις διεργασίες να αυτοπροσδιοριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να απελευθερωθεί από εσωκομματικούς φορμαλισμούς και να απελευθερώσει κοινωνικούς δημιουργικούς οραματισμούς».

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *