Βελονισμός και κίνδυνοι

βελονισμοςΣε 23 νοσοκομεία όλης της Ελλάδας εφαρμόζεται ο βελονισμός, ο οποίος είναι ιατρική πράξη που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Ο αριθμός των γιατρών της χώρας που έχουν εκπαιδευτεί στον βελονισμό ανέρχεται στους 1.500, εκ των οποίων οι 500 βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δυστυχώς όμως άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το ιατρικό επάγγελμα ή νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, μαίες κλπ εφαρμόζουν βελονισμό με κίνδυνο να μη διαγνωστεί έγκαιρα κάποια σοβαρή νόσος που μπορεί να έχει ο ασθενής.

«Η εφαρμογή βελονισμού από μη γιατρό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες, συνιστά αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και διώκεται ποινικά. Για αυτό όσοι θέλουν να κάνουν βελονισμό θα πρέπει να απευθύνονται ή στα νοσοκομεία όπου γίνεται βελονισμός ή σε ιδιώτες βελονιστές-γιατρούς. Στη Θεσσαλονίκη βελονισμοί γίνονται στο Ιατρείο Πόνου του ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο κατόπιν ραντεβού στα εξωτερικά ή τα απογευματινά ιατρεία», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδος, καθηγητής, Δημήτριος Βασιλάκος.

 

Παράλληλα ανέφερε ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη 40-50 μη γιατροί κάνουν βελονισμό αλλά δεν έχει υποβληθεί καμία καταγγελία από ασθενή στον Ιατρικό Σύλλογο ή στην Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού Βορείου Ελλάδος.

 

Πηγή: medicalnews

Επιμέλεια: Φιλίππα Κριτσογιαννάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *