Η παραμονή της κας Σκοπούλη στο Υπουργείο Υγείας βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία

ΙΣΑsmallΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το 2012 έχει επισημάνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία στη χώρα, εξαιτίας της αδυναμίας της Πολιτείας να διασφαλίσει τον εμβολιασμό χιλιάδων ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και απόρων πολιτών, μεταναστών και ευπαθών ομάδων, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης εμβολίων.

Τις επισημάνσεις μας αυτές επιχείρησε το Νοέμβριο του 2012 να τις διαψεύσει η Υφυπουργός Υγείας κα Φ. Σκοπούλη, υποστηρίζοντας τότε ότι αφενός υπήρχε επάρκεια εμβολίων για τους ανασφάλιστους και άπορους, αφετέρου ότι εμβολιασμοί ανασφάλιστων γίνονταν στις δημόσιες δομές υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με υπεύθυνο τρόπο είχε επανειλημμένα καλέσει την κα Υφυπουργό να μας προσδιορίζει σε ποιες δημόσιες δομές υγείας διατίθεντο εμβόλια και γίνονταν εμβολιασμοί, τονίζοντας της ότι η δημόσια υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική.

Βλ.:

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1861-o-isa-enhmerwnei-anasfalistous-paidikous-emboliasmous-dhmosia-nosokeia-kentra-ygeias-dimotika-poliatreio-xwras.html

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1875-apo-erevna-isa-kanena-emvolio-den-exei-diatethei-gia-anasfalistous-polites-se-kentra-ygeias-se-dhmous-para-anakriveis-isxirismous-skopouli.html

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1920-apantisi-yyka-emvoliasmoi.html

Φυσικά η κα Σκοπούλη ποτέ δεν απάντησε, μέχρι χθες, όπου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραδέχθηκε όσα η ίδια διέψευδε. Ότι δηλαδή υπάρχει έλλειψη εμβολίων για τα ανασφάλιστα παιδιά της χώρας.

Μετά από την τοποθέτηση της αυτή, θεωρούμε πως είναι αναγκαία είτε η παραίτησή της, είτε η απομάκρυνση της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γιατί η παραμονή της σε αυτή την υπεύθυνη θέση, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία.

Η κα Σκοπούλη είναι υπεύθυνη γιατί εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν αποκλεισμένα από τον εμβολιασμό χιλιάδες ανασφάλιστα παιδιά. Αλλά και για το γεγονός ότι ποτέ δεν συντόνισε και δεν έβαλε τους επιστημονικούς κανόνες στους δεκάδες επιστημονικούς φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να καλύψουν το κενό της Πολιτείας, ώστε οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούν, να γίνονται με κανόνες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, καθώς και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ατόμων που εμβολιάζονται.

One thought to “Η παραμονή της κας Σκοπούλη στο Υπουργείο Υγείας βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία”

  1. Ενώ κε Πατούλη η παρουσία του Αρκά νεοδημοκράτη υπουργού Υγείας κ.Λυκουρέντζου και του άλλου αστέρος υφυπουργού Κ.Σαλμά προάγει την δημόσια υγεία !!!!!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *