Νέα ασθενοφόρα στα Κ.Υ. Ζαγοράς, Αργαλαστής και Σποράδων

ekabΔώδεκα νέα ασθενοφόρα προμηθεύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη των αναγκών Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας κυρίως, μέσω του ΕΣΠΑ. Μεταξύ αυτών τα τέσσερα από αυτά θα κατευθυνθούν στα Κ.Υ. Ζαγοράς, Αργαλστής, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός «η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες.

Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή».

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προτάσεων που υποβλήθηκαν στον τελευταίο κύκλο συγκριτικής αξιολόγησης στην Πρόσκληση που αφορά έργα «Υγείας» από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» το έργο με τίτλο «Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με ασθενοφόρα – Α’ Φάση», προϋπολογισμού 720.000 €. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *