Σάμος. Ο Διοικητής του νοσοκομείου έγινε οδηγός για να σώσει ασθενή

samow2313Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ. Για τη μεταφορά ασθενή στη Σάμου επιστρατεύθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, ο προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας και ένας γιατρός, καθώς δεν υπήρχε οδηγός Λόγω της έλλειψης προσωπικού  στο νοσοκομείου Σάμου, αναγκάστηκαν να πάρουν το ασθενοφόρο ο διευθυντής του νοσοκομείου Μιχάλης Καραβασίλης, ο προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας του ιδρύματος Σπύρος Δελληγιάννης και ο ειδικευόμενος γιατρός κ. Μπάρλας, προκειμένου να μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα από την πόλη της Σάμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που κάλυπτε την βάρδια για όλο το νησί βρισκόταν στους Δρακαίους 60 περίπου χλμ. μακριά από το νοσοκομείο.

Eδώ και αρκετούς μήνες μετά και τη συνταξιοδότηση κάποιων οδηγών ασθενοφόρων τόσο του νοσοκομείου όσο και του Κέντρου Υγείας στο Καρλόβασι που εξυπηρετεί τη Δυτική Σάμο υπάρχουν βάρδιες στο 24ωρο που καλύπτονται μόνο από ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Σάμο πριν 3 χρόνια περίπου με εννέα άτομα προσωπικό έχει μείνει με έξι .

Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 3 οδηγοί με αποτέλεσμα για να βγουν οι βάρδιες με τα ρεπό και τις άδειες , να υπάρχουν μέρες που το νησί καλύπτεται για αρκετές ώρες μόνο από ένα ασθενοφόρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες από τη δυτική πλευρά που μένει ουσιαστικά ακάλυπτη κάποιες φορές αφού από τον περασμένο Ιούνιο όταν δεν μπορεί να καλυφθεί η βάρδια με το προσωπικό του Νοσοκομείου κάνουν την βάρδια οι οδηγοί από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Από την πλευρά της διοίκησης έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την διοίκηση του ΕΚΑΒ που απάντησε λέγοντας ότι κατανοεί το πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να προσλάβει άλλο προσωπικό λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.

Πάγιο αίτημα και του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο είναι να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΒ και να επεκταθεί σε όλο το νησί .

Η αγωνία όλων είναι τι θα γίνει εν όψει της θερινής περιόδου που αναμένεται η κίνηση να είναι αυξημένη και ο πληθυσμός του να διπλασιαστεί άρα και οι ανάγκες του νοσοκομείου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *