ΥΥΚΑ. Σχετικά με την πυρκαγιά στο Οικοτροφείο ΠΕΨΑΕΕ

Το Υπουργείο Υγείας θεωρεί απαράδεκτο ότι χθές το βράδυ 13 Φεβρουαρίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και δεν αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα, στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΠΕΨΑΕΕ (Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη), στην περιοχή του Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ασθενή και τον σοβαρό τραυματισμό τριών άλλων. Εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους οικείους του θανόντος και τους λοιπούς ασθενείς.

 

Το Οικοτροφείο ΠΕΨΑΕΕ είχε όλες τις νόμιμες προδιαγραφές προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας. Το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που είχε χορηγηθεί νομίμως με ημερομηνία λήξης 03/05/2012, βάσει του άρθρου 1, παρ. 2 της Υπουργικής Απόφασης 12/2012, ΦΕΚ 1794/Β’/6-6-2012, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνει την ευθύνη για την τακτή και επαρκή συντήρηση καθώς και την καλή λειτουργία των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας στον ιδιοκτήτη-εκμεταλλευτή-εργοδότη. Το Οικοτροφείο που φιλοξενεί 13 ενοίκους επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Υγείας για το 2012 με 680.000 €.

 

Οι υπεύθυνοι για τα θέματα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου διευθέτησαν άμεσα τη φιλοξενία των ασθενών του Οικοτροφείου σε άλλες στεγαστικές δομές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα των ενοίκων του Οικοτροφείου. Επίσης, το Υπουργείο και η αρμόδια Δ/νση Ψυχικής Υγείας ζήτησαν τόσο από τη Διοίκηση του Οικοτροφείου ΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *