Ενοποίηση υποδομών, αξιοποίηση προσωπικού και εξοικονόμηση πόρων νοσοκομειακών μονάδων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, προχωρούν οι διαδικασίες αναδιάταξης των υποδομών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α), με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

 

Παράλληλα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδος του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», η οποία πλέον τίθεται σε λειτουργία.

 

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

 

Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 € ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4, αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *