Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω γρίπης η Νέα Υόρκη

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια Υγεία, αφού τα κρούσματα της φετινής εποχικής γρίπης έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε επιδημικές διαστάσεις σε 47 Πολιτείες των ΗΠΑ, με χιλιάδες θανάτους να αποδίδονται σε επιπλοκές της γρίπης.

«Η αναλογία των θανάτων που αποδίδονται σε πνευμονία και γρίπη βρίσκεται ελαφρώς πάνω από τα όρια της επιδημίας», και συγκεκριμένα στο 7,3%, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου έχουν αναφερθεί σχεδόν 20.000 περιστατικά, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης  από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο θα επιτρέψει την αύξηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων και δίνει το δικαίωμα στους φαρμακοποιούς, και όχι μόνο στους γιατρούς, να κάνουν εμβόλια σε παιδιά.

Η περίοδος της εποχικής γρίπης (που αφορά στο στέλεχος Η3Ν2) άρχισε εφέτος νωρίτερα στις ΗΠΑ από ό,τι άλλες χρονιές και η ασθένεια βρίσκεται τώρα σε έξαρση σε όλες της πολιτείες πλην της Καλιφόρνια, της Χαβάης και του Μισισιπί.

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4781508

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *