Ένοχοι οι δύο γιατροί για το θάνατο του 10χρονου αγοριού από επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών

Είχε χάσει τη ζωή του έπειτα από επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική- Η οικογένεια του δεν ικανοποιήθηκε από την απόφαση του Εφετείου

Το στοιχείο της… αναδιανομής βαρών ενέχει η απόφαση του τριμελούς εφετείου Χανίων για την υπόθεση του θανάτου του 10χρονου Μανώλη Μαρκάκη,  ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του έπειτα από επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου (δείτε εδώ).

Το εφετείο έκρινε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, τον αναισθησιολόγο δηλαδή και τον γιατρό για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους επέβαλε, στον μεν αναισθησιολόγο ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή, στον δε γιατρό ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, δεχόμενο για αμφότερους το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Ουσιαστικά, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο αφαίρεσε έξι μήνες από την ποινή του πρώτου, και προσέθεσε έξι μήνες στην ποινή του δεύτερου. Ο πατέρας του Μανώλη Μαρκάκη, Γιάννης Μαρκάκης, δήλωσε στη Νέα Τηλεόραση ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση.

Ο κ. Μαρκάκης υπογράμμισε ότι καμία δικαστική απόφαση δεν είναι σε θέση να φέρει το παιδί του πίσω, προσθέτοντας ότι, ενώ δεν είναι σε θέση να κρίνει τους δικαστές, θεωρεί την απόφαση λανθασμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός που πραγματοποίησε την εγχείριση είναι πρώτος ξάδελφος του πατέρα του 11χρονου και εναντίον της πρωτόδικης ποινής που του είχε επιβληθεί, είχε ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, δεχόμενος το αίτημα των γονέων που υποστήριζαν ότι έχει ίση συμμετοχή στο τραγικό συμβάν. Όπως αποδείχθηκε, το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε αυτή την άποψη, μιας και οι ποινές των δύο κατηγορούμενων διαφέρουν. Όσο για τον αναισθησιολόγο, το εφετείο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να του αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος, σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση. Ο κ. Μαρκάκης πάντως, δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτή την απόφαση και, όπως τόνισε, θα εξαντλήσει τα μέσα που του απέμειναν με προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Πηγή : Νέα Τηλεόραση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *