Γιατροί στον ΟΑΕΔ! Πως μετά από 10 χρόνια σπουδών φθάνουν στην ανεργία

Γιατρούς ακόμη και στον ΟΑΕΔ βλέπει η Ελλάδα το 2013 παρότι στο παρελθόν το επάγγελμα του γιατρού παρείχε όχι μόνο κοινωνικό κύρος αλλά και επαγγελματική εξασφάλιση. 

 

Είτε στο εξωτερικό για δουλειά είτε στην Ελλάδα και στον ΟΑΕΔ καταλήγουν πλέον πολλοί νέοι γιατροί δεδομένου ότι η επ
οχή της κρίσης δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ούτε στο ιατρικό προσωπικό.
Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι νέοι γιατροί που δε βρίσκουν δουλειά στο δημόσιο σύστημα, δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να ανοίξουν δικό τους ιατρείο καθώς ο εξοπλισμός κοστίζει πολύ ακριβά.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ώστε να εντάξει στα προγράμματα ενίσχυσης του ΟΑΕΔ νέους γιατρούς για να μπορέσουν έστω να ανοίξουν το ιατρείο τους.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Η παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, διότι όπως σας είναι γνωστό η επάνδρωση ενός ιατρείου προϋποθέτει την επένδυση ιδιαιτέρως υψηλού κεφαλαίου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να μην δύνανται οι νέοι ιατροί να παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους και να παραμένουν άνεργοι, μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα επιβίωσης .
Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η επιδότηση των ιατρών μέσω προγράμματος ενίσχυσης του ΟΑΕΔ, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, προκειμένου να ενισχυθούν οι ιατροί, ώστε  να έχουν τη δυνατότητα επάνδρωσης των ιατρείων τους με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, τα οποία συνδράμουν καθοριστικά στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος».
Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες γιατροί και κυρίως νέοι φεύγουν ήδη για το εξωτερικό προκειμένου να βρούνε δουλειά σε χώρες όπου ακόμη το ιατρικό επάγγελμα βρίσκεται στα ύψη όπως για παράδειγμα στην Αγγλία.
Οι αιτήσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους για αποχώρηση από την Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2013 καθώς εκτιμάται ότι οικονομικά η χρονιά θα είναι ακόμη δυσκολότερη για το επάγγελμα και όχι μόνο φυσικά…
http://iatropedia.gr/articles/read/3427

One thought to “Γιατροί στον ΟΑΕΔ! Πως μετά από 10 χρόνια σπουδών φθάνουν στην ανεργία”

 1. Tιιιιιιι ;
  Να φυγουν στο εξωτερικο ;;

  Τι αχαριστια !!!
  Γιατι !;!;!
  Αφου εδω χαιρουν της εκτιμησης και του σεβασμου των πολιτων ( … ) και εχουν την αμεριστη βοηθεια της πολιτειας !!!
  Αμοιβονται πλουσιοπαροχα ( με 10 και 20 Ευρω ανα επισκεψη ,παρακαλω ,τα οποια μετα φορων ανερχονται στο ιλιγγιωδες ποσο των 5 και 10 Ευρω αντιστοιχως !!! ) .
  Το κρατος μεριμνα για την δια βιου επιμορφωση τους ( φροντιζει να τους υποστηριζει ωστε να παρακολουθουν τις εξελιξεις στην επιστημη εντος και εκτος Ελλαδας ) .
  Και εκεινοι ,με τη σειρα τους ,απολαμβανουν ολα τα προνομια που τους παρεχονται ετσι ωστε απερισπαστα να εκτελουν το θεαρεστο εργο τους !

  Ακου να φυγουν στο εξωτερικο ;;;

  ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *