Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. Για την υποτιθέμενη υπερσυνταγογράφιση αγροτικών γιατρών

Tην 14η-11-12, συνάδελφοι, υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, μέλη του ΙΣ Κοζάνης, έγιναν αποδέκτες καταγγελτικού ενημερωτικού σημειώματος εκ μέρους της Διεύθυνσης Φαρμάκου- Τμήμα Εκκαθάρισης Συνταγών (ΚΜΕΣ) του ΕΟΠΥΥ, ότι  υπερέβησαν τα όρια της αποδεκτής συνταγογράφησης, όπως αυτή αποτυπώνεται από το μέσο όρο της ειδικότητάς τους ανα την επικράτεια.

Δηλαδή, ενώ ο μηνιαίος μέσος όρος ανέρχεται στις 77,65 συνταγές, που αντιστοιχούν σε 4 συνταγές ημερησίως, οι εν λόγω γιατροί υπερέβαιναν το όριο κατά 500-1500%, προκειμένου να εξυπηρετήσουν, τους κατά βάση υπερήλικες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς, τεσσάρων έως οκτώ αγροτικών περιοχών, καθώς και εκείνους του νοσοκομείου Κοζάνης και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του.

Ο ΙΣ Κοζάνης, απευθυνόμενος στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά να πληροφορηθεί:

1.      Πως εξάγεται ο πανελλήνιος μέσος όρος συνταγών?

2.      Τι ορίζετε ως υπερσυνταγογράφηση?

3.      Με ποια κριτήρια αυτή ορίζεται?

4.      Λαμβάνονται υποψιν τα ιδιαίτερα πληθυσμιακά, γεωγραφικά και νοσολογικά χαρακτηριστικά ιδίως της ελληνικής υπαίθρου?

Σε περίπτωση που ο ΙΣ Κοζάνης δεν λάβει τις παραπάνω απαντήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένος να συστήσει στους παραπάνω συναδέλφους να σεβαστούν την νομιμότητα όπως ορίζεται από νομοθετήματα και εγκυκλίους του ΥΥ&ΚΑ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

Βασίλειος Βασιλακόπουλος             Αγάπιος Γαβριηλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *