Κ. Μητσοτάκης. «Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο, είμαι απόλυτα προετοιμασμένος»

Διαβάστε τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του γιατρού του Σωτήρη Ράπτη στην εφημερίδα «Τα Νέα»


Κ. Μητσοτάκης: Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους
Για τη σχέση του με το θάνατο μίλησε ο 94χρονος πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα. «Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη», δηλώνει, αναφερόμενος στην προ μηνών απώλεια της συζύγου του, ο κ. Μητσοτάκης σε κοινή συνέντευξη με τον γιατρό του κ. Σωτήρη Ράπτη.

«Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι’ αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος» αναφέρει.

«Άλλωστε» συνεχίζει, «είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι…».

Στην ερώτηση αν η οικογένεια και τα παιδιά είναι μια παρηγοριά για τις μεγάλες ηλικίες, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντά: «Μεγάλη παρηγοριά, αλλά το πρόβλημα του ανθρώπου είναι η μοναξιά. Χάνεις σιγά -σιγά τους συντρόφους σου.

Βλέπω τώρα ότι από τους παλιούς μου συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο, από τους παλιούς μου συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο, από τους παλιούς μου συναγωνιστές στην Αντίσταση, έχω μείνει σχεδόν μόνος». Παραδέχεται ωστόσο ότι η οικογένεια είναι μεγάλο αντιστάθμισμα.

«Εγώ έχω φτάσει αισίως στα δισέγγονα. Έχω εφτά και περιμένω το όγδοο. Όταν από τη δική σου γενιά έχουν φύγει όλοι και έχεις μείνει μόνος σου, ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις ενεργός στη ζωή είναι να κάνεις παρέα με τις επόμενες γενιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *