ΑΠΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» – ΕΙΝΑΠ:Φρένο στις «ελληνικές αιμοδοσίες» της Χρυσής Αυγής

Απορρίπτουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για… αποκλειστικά ελληνικές αιμοδοσίες, η διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Φρένο στις «ελληνικές αιμοδοσίες» της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα, μέλη του κόμματος επιχείρησαν να δώσουν αίμα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» δηλώνοντας ότι αυτό προορίζεται μόνο για Έλληνες ασθενείς.

Αντιδρώντας, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Στεφάνου, ενημέρωσε όλες τις υπηρεσίες ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν και δε θα επιτραπεί να γίνουν στο νοσοκομείο: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ό,τι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση» είπε στο iatropedia.gr.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) που σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για την περιφρούρηση του πανανθρώπινου και, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, χαρακτήρα της ιερής διαδικασίας της αιμοδοσίας και διάθεσης αίματος και παραγώγων του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *