Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τους φαρμακοποιούς Θα τους καταβάλει 125 εκ. ευρώ για αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΠΥ

Την καταβολή 125 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που ξεκίνησε με τα 75 εκατ. ευρώ της 25ης Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο σημειώνει ότι κατανοεί τα αιτήματα των φαρμακοποιών, καλώντας τους ωστόσο «να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποπληρωμή των χρεών και να λειτουργήσουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη το υπουργείο ανέφερε πως «εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, κατάρτισε συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του κλάδου των φαρμακοποιών των μηνών Μαρτίου – Απριλίου 2012».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, καταβλήθηκαν από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) 75 εκατ. ευρώ στις 25 Μαΐου και καταβάλλονται ήδη άλλα 125 εκατ., σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη δόση.

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, παρά την τήρηση των προαναφερθεισών δεσμεύσεων, ο κλάδος των φαρμακοποιών συνεχίζει την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της υπηρεσιακής Κυβέρνησης για παύση των κινητοποιήσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, τα οποία έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι για την αγορά φαρμάκων την περίοδο αυτή, και παράλληλα συνεχίζονται οι ενέργειες για την εισροή των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος έως τα μέσα Ιουνίου. Τα χρηματικά αυτά ποσά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο καταβάλλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων έχουν προκύψει και σε άλλους κλάδους του ευαίσθητου χώρου της Υγείας, όπως σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές,

http://www.tovima.gr/

2 thoughts to “Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τους φαρμακοποιούς Θα τους καταβάλει 125 εκ. ευρώ για αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΠΥ”

 1. Γιά δες πως βρεθήκαν τα κονδύλια (200εκ Ε)γιά τους φαρμακοποιούς μέσα σε 5 ημέρες.Ενώ γιά τα χρωστούμενα 350 εκ του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς(έτη 2009-2011) δεν ακούγεται κουβέντα.
  Ας όψονται όμως οι….συνάδελφοι!!!!!!! (τρόπος του λέγειν) οι οποίοι έσπευσαν να ενταχθούν στον ΕΟΠΠΥ,να προλάβουν να πάρουν κανένα 10άρικο σε βάρος των υπολοίπων οι οποίοι αντιστέκονταν στην απαξίωση και στον εξευτελισμό του ιατρικού σώματος.
  Τώρα ας περιμένουν να πληρωθούν κάποιο μικροποσό λίγο πριν τις…… …εκλογές της 17 Ιουνίου,όπως πληρώθηκαν αντίστοιχα και λίγο πριν τις …εκλογές της 6ης Μαίου.Δυστυχώς κάποτε θα σταματήσουν και οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και τότε θα καταλάβουν ότι λειτούργησαν διασπαστικά,ενάντια και στα δικά τους συμφέροντα.
  Δυστυχώς όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει γιά όλους μας.
  Μόνη αξιοπρεπής λύση η άμεση παραίτηση όλων από τον ΕΟΠΠΥ.

 2. Μα,Κωστη.
  Ποιος βγηκε πρωτος στην Αθηνα σε ψηφους απο το Πα.σο.κ ;
  Ο Λοβερδος!
  Αυτο τι δειχνει ; Οτι ο λαος κοιμαται τον υπνο του δικαιου και πιστευει οτι του σερβιρουν !!!
  Απο αυτο το λαο βγαινουν και οι γιατροι…
  Ενας ασθενης μου ,απο τις περιοχες του Αγροτικου μας,μου ειπε :”…Γιατρε,αν η ψηφος μας επηρεαζε κατι ,δεν θα μας αφηναν να ψηφιζουμε…”.
  Και ειναι βοσκος ο ανθρωπος !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *