Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για την ακράτεια

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για την ακράτεια ούρων, που ταλαιπωρεί έναν στους πέντε Έλληνες, διοργανώνει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία την εβδομάδα 28 Μαΐου με 3 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 211 800 86 08, για να κλείσουν δωρεάν ραντεβού με ουρολόγο (με απλή αστική χρέωση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).

Επίσης, για την ενημέρωση του κοινού, θα στηθούν περίπτερα σε πλατείες τεσσάρων δήμων (Πειραιώς, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Νέας Σμύρνης), από όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό με πληροφορίες για το θέμα της ακράτειας. Ενημερωτικό υλικό θα δοθεί και σε ΚΑΠΗ, εκκλησίες, λαϊκές αγορές, σταθμούς μετρό, φαρμακεία και νοσοκομεία, ενώ θα τοποθετηθούν αφίσες σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ακράτεια ούρων είναι μια κοινή διαταραχή που προσβάλλει το 20-30% του γενικού πληθυσμού, ιδιαίτερα γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, ωστόσο τα νέα φαρμακευτικά σχήματα που υπάρχουν στη φαρέτρα των επιστημόνων μπορούν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

Πηγή: athina984

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *