Μηδενική ανοχή; Να δούμε.

 

Αν υπάρχει ένας λόγος που μας κάνει να αισιοδοξούμε αυτές τις μέρες στην πόλη μας, αυτός βρίσκεται… έξω στους δρόμους.  Θα το προσέξατε, από προχθές  οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν ξεχυθεί σε κεντρικούς δρόμους, κυρίως της Εθνικής Αντίστασης, όπως και σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης μας,  κόβοντας κλήσεις και αφαιρώντας πινακίδες.

Η πολιτική μηδενικής ανοχής στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης ικανοποιεί, βεβαίως, τις ομάδες πολιτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πεζών και δυσαρεστεί, εννοείται, όσους παρκάρουν κατ’ επάγγελμα παράνομα σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες. Οι κλήσεις «πέφτουν βροχή», και η πρακτική αφαίρεσης πινακίδων, που ως τώρα ήταν ανεφάρμοστη, είναι πλέον γεγονός.. Και δεν είναι λίγες: στους δρόμους όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, σε ράμπες πεζών και αναπήρων, σε πλατείες και πεζόδρομους. Ξεκαθάρισε η ΙΒ’ αλλά και η Φιλελλήνων, όπως και ο πεζόδρομος του Προφήτη Ηλία, σημεία που πολλές ώρες της ημέρας ήταν  αδιαπέραστα.

Για τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για τη Δημοτική Αστυνομία Γιώργο Καρλή το μήνυμα είναι σαφές, κάτι που δεν ίσχυε με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Τόσο προς την κοινωνία όσο και προς το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Η αντικοινωνική στάθμευση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Στη δική του κλίμακα αξιών προηγούνται οι πεζοί και οι ευάλωτες ομάδες της πόλης, όπως οι μαμάδες με τα καροτσάκια, οι ηλικιωμένοι, οι τυφλοί, τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Και είναι αυτή η βούληση που λύνει τα χέρια της δημοτικής αστυνομίας και της επιτρέπει την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων της.

Η παράνομη στάθμευση είναι μια από τις πρωταρχικές αρμοδιότητες της εν λόγω υπηρεσίας  και η καταπολέμησή της θα έπρεπε να θεωρείται καίρια για την αξιοπιστία της ως υπηρεσία, κάτι που ως σήμερα, λόγω απουσίας πολιτικής βούλησης δεν είχε  πραγματοποιηθεί. Γι αυτό και σήμερα στέλνει το δικό της μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αποτρέποντας, εν τη γεννέσει της, την παραβατικότητα, η οποία όταν αφεθεί ανέλεγκτη,  οδηγεί σταδιακά σε περισσότερη παραβατικότητα και ανομία.

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση πως η επιτυχημένη στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε το γενικευμένο πρόβλημα ανομίας στην πόλη μας διέρχεται μέσα από την επίλυση των προβλημάτων όταν ακόμη είναι πολύ μικρά, αντί να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα μεγάλα. Αρκεί να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια και να μην γίνεται αναδίπλωση για ψηφοθηρικούς λόγους ανάλογα με τις συγκυρίες.

 

 

 

 

Ημέρα Μουσείων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012, την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με το Σώμα  Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Τρίπολης, με τίτλο:  Αρκαδικό Ιδεώδες; ΠΑΡΟΝ!».

Παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται μέσα από την μηχανή του χρόνου, να γυρίσουν σε μια άλλη εποχή, να υποδυθούν αρχαίους Έλληνες Αρκάδες ,να μάθουν την ιστορία της περιοχής τους, να ψάξουν μέσα από ευρήματα του μουσείου τις αξίες και τα ιδανικά του Αρκαδικού Ιδεώδους και να απαντήσουν στο ερώτημα της διαχρονικότητας και της αναγκαιότητας ύπαρξής τους στο δικό τους Σήμερα και Αύριο…
Αφαίρεση πινακίδων

Τα εύσημα της πλειοψηφίας των πολιτών παίρνει αυτές τις μέρες ο αντιδήμαρχος κ. Καρλής, με την ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία αφαιρεί πινακίδες από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, κυρίως στην οδό Εθνικής  Αντίστασης, που έχει κλείσει για τα τροχοφόρα, καθώς και στους πεζόδρομους της πόλης.  Η ενεργοποίηση του  μέτρου αυτού ήταν η μόνη αποτελεσματική λύση στη αυθαιρεσία κάποιων ασυνείδητων, οι οποίοι θεωρούσαν  ως χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου τους κάθε σημείο της πόλης.

Να εισπραχθούν

Η προσφυγή του δημοτικού συμβούλου και γιατρού κ. Σαμαρτζή στη δικαιοσύνη για την  επιβολή του νόμου και της τάξης στον πεζόδρομο, πέρα από την πρόκληση του εισαγγελικού λειτουργού να εφαρμόσει τα αυτονόητα, αποτελεί και πρόκληση προς τις αρμόδιες αρχές του δήμου για τη βεβαίωση και είσπραξη των προστίμων, κάπου150 χιλιάδες ευρώ,  που έχουν επιβληθεί σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου του πεζόδρομου και όχι  μόνο, και τα οποία είναι  ανείσπρακτα  έως τώρα, καταχωνιασμένα σε κάποια συρτάρια του δημαρχείου.

«Οι Σπόροι της Ζωής»

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, οι Βιοκαλλιεργητές Αρκαδίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης,  με τη στήριξη της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» διοργανώνουν διήμερη οικοσυνάντηση με θέμα : «Οι Σπόροι της Ζωής», το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Βασικός σκοπός της συνάντησης: «να ανακαλύψουμε την αξία των αυθεντικών σπόρων στη ζωή μας, να αναγνωρίσουμε τα βότανα «θεραπευτές» που φύονται γύρω μας, να μάθουμε πρακτικούς τρόπους βιολογικής καλλιέργειας και να αναδείξουμε τη διάσταση του αλληλέγγυου και εναλλακτικού εμπορίου μέσα από ομιλίες και εργαστήρια» Εξ ου και η πρόσκληση προς όλους ώστε  να κάνουμε πράξη τη θεωρία, ανάβοντας ένα φως στο σκοτάδι της εποχής μας.

Κανονικά η χρηματοδότηση

Από δελτίο τύπου του δήμου Τρίπολης πληροφορούμαστε ότι: «το έργο ανάπλασης της Πλατείας Πετρινού προχωράει ακολουθώντας τις εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη. Ο Δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου . Κάναμε μια παρέμβαση για να έρχεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ πιο γρήγορα ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις στο έργο . Δεν θέλουμε λοιπόν σε καμία περίπτωση η ροή της χρηματοδότησης να είναι αφορμή για κάποια διακοπή ή καθυστέρηση του έργου. Γι αυτό και εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση.  Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και συνεχίζουμε».

Οι φοίνικες

Σχετικά με τους δυο φοίνικες που κοσμούσαν τον προαύλιο χώρο  του Μαλλιαροπουλείου θεάτρου και που μεταφυτεύτηκαν στο εξωκκλήσι της Αγίας Σοφίας,  ο δήμαρχος ανέφερε ότι : «στη μελέτη που συντάχθηκε για την ανάπλαση της Πλατείας δεν τους συμπεριλάμβανε στη νέα της μορφή . Μάλιστα  πριν λίγες μέρες είχαν έρθει μέλη της επιτροπής ελέγχου των έργων του ΕΣΠΑ , είδαν τους φοίνικες και επειδή η μελέτη όπως προανέφερα δεν τους προέβλεπε μας ζήτησαν να τους απομακρύνουμε. Στις δικές μας προθέσεις ήταν να μην τους διώξουμε και γι αυτό δεν το είχαμε κάνει τόσο καιρό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά».

Βαρβαρότητα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο βαρύς τραυματισμός 78χρονου Ολλανδού, μόνιμου κατοίκου της περιοχής Μολάων Λακωνίας, από δύο ημεδαπούς οι οποίοι και συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Τον τραυματία  επισκέφθηκαν εκτός από την ηγεσία της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, η οποία  του ευχήθηκε περαστικά, τονίζοντας  ότι η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα του, σε ό,τι χρειαστεί.

Χαμογελάτε

Όταν χάλασε το μηχάνημα κουρέματος του γκαζόν η γυναίκα μου άρχισε να μου ζητάω να το φτιάξω.
Γυρίζοντας μια μέρα από την δουλειά είδα ότι είχε έναν έξυπνο τρόπο να μου δείξει την αναγκαιότητα για επισκευή. Ήταν ξαπλωμένη στο γκαζόν και έκοβε το γρασίδι με ένα ψαλίδι νυχιών.
Την κοίταξα σιωπηλός για λίγο και στη συνέχεια  μπήκα στο σπίτι, της έφερα μια οδοντόβουρτσα και της είπα: Όταν τελειώσεις με το γρασίδι μπορείς να σκουπίσεις και την είσοδο.
Οι γιατροί λένε ότι θα ξαναπερπατήσω, αλλά πάντα θα κουτσαίνω λίγο.

 

One thought to “Μηδενική ανοχή; Να δούμε.”

  1. Θα’χει πλακα να εφαρμοστουν οι νομοι , επιτελους.
    Θα προτεινα , επισης , να εφαρμοστει και ο νομος για το καπνισμα , ιδιως στο κτηριο της Περιφερειας που , οχι μονο βρωμαει σαν λεσχη μπιλιαρδων αλλα , οι υπαλληλοι δεν εχουν την παραμικρη αναστολη να καπνιζουν μπροστα σου κι να σου φυσανε τον καπνο τους στο προσωπο σου !!!
    Συγχαρητηρια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *