ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ

Προς:  Υπουργόν  Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης

κον   Ανδρέα  Λοβέρδο

 

 

Κύριε   Υπουργέ,

 

Για  πολλοστή  φορά , όπως και τις  δύο (2) προηγούμενες  ημέρες  αλλά  και σήμερα  11-04-2012,  οι  γατροί σε όλη τη χώρα  ενώ καλούνται  να  συνταγογραφούν  και να εκδίδουν  παραπεμπτικά  σε ηλεκτρονική μορφή, διαπιστώνουν  ότι   αυτό καθίσταται για αρκετές  ώρες την ημέρα αδύνατο. Αυτό έχει ως   αποτέλεσμα   την μεγίστη  ταλαιπωρία  των ιατρών,  αλλά  και των πολιτών  που έχουν ανάγκη  από την λήψη  φαρμάκων  ή την  παραγγελία  (ηλεκτρονικά) για εργαστηριακές  πράξεις και  εξετάσεις.  Την ίδια στιγμή  πού  με πρόσφατη εντολή  του Υπουργείου Υγείας,  η οποία  έχει ενσωματωθεί  στο ΦΕΚ  785 τ. Β΄  της  16-03-2012,  απαιτείται  από τους ιατρούς  η πλήρης εφαρμογή  της ηλεκτρονικής καταχώρησης  όλων των εντολών,   από την  1-6-2012.

 

Ζητάμε  από το Υπουργείο  Υγείας  να διασφαλίσει   με κάθε  τρόπο   την ομαλή, ασφαλή  και ταχεία  πρόσβαση όλων  των  Ελλήνων  ιατρών, στην ηλεκτρονική  μορφή  καταχώρησης των εντολών τους. Είναι  αυτό για το οποίο,  ενώ  συμφωνεί   ο ιατρικός κόσμος με πρωτοπόρο τον  Πρόεδρο  και το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,   η Πολιτεία  δεν έχει  διασφαλίσει, επί του παρό- ντος, την καθολική  και ομαλή πρόσβαση  των ιατρών στις  ηλεκτρονικές καταγραφές.

 

Δεν κατανοούμε καμία  δικαιολογία  ή αιτία,  γι΄αυτή την μή σωστή λειτουργία   του ηλεκτρονικού συστήματος,  με  δεδομένο ότι η σχετική δαπάνη  για τη λειτουργία  του,  χρηματοδοτείται και από κοινοτικούς πόρους.

 

 

Ο  Πρόεδρος  του

Ιατρικού  Συλλόγου  Πύργου-Ολυμπίας

 

 

Νίκος  Γαλανόπουλος

 

 

 

 

Κοινοποίηση: 1. Πρόεδρο  του  ΕΟΠΥΥ  κ. Γ. Βουδούρη

2. Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *