ΙΣΑ. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Αθήνα 3-4-2012

Είχαμε προειδοποιήσει για την ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών από την εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου  αποκλειστικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας

Χθες ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου και Σήμερα αναστέλλεται!!!

Ήδη, για αναστολή του μέτρου που εφάρμοσε από χθες, μιλά σήμερα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με την υποχρεωτική και αποκλειστική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας σε 10 κατηγορίες φαρμάκων.
Δυστυχώς ο ΙΣΑ δικαιώθηκε για ακόμη μία φορά, διότι προείδε και προείπε ότι ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε πρόχειρα και βίαια χωρίς γιατρούς, χωρίς συμβάσεις, χωρίς οργάνωση και το κυριότερο, χωρίς καμία χρηματοοικονομική μελέτη.
Στο αλαλούμ της προχειρότητας, από χθες, 2-4-2012, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εφάρμοσε, για δέκα δραστικές ουσίες, μέτρο υποχρεωτικής συνταγογράφησης αποκλειστικά και μόνο της ουσίας, χωρίς να ενημερώσει γιατρούς και φαρμακοποιούς. Όποιος γιατρός ή φαρμακοποιός τύχει και ακούσει για τα μέτρα, τα εφαρμόζει: χωρίς να σταλούν εγκύκλιοι, χωρίς καθοδήγηση και χωρίς έλεγχο.
Η απουσία διαλόγου και επικοινωνίας με Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους του μεγαλύτερου ενιαίου φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΕΟΠΥΥ και οι αλληλοαναιρούμενες διατάξεις χωρίς καμιά συνέπεια και συνέχεια οδηγούν, μήνες τώρα, 9,5 εκατομμύρια ασθενείς στο αδιέξοδο της ταλαιπωρίας, αναγκάζοντας έμμεσα τον κάθε ασφαλισμένο, μετά από τις εισφορές στο ταμείο του, να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βρει λύση στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Παράλληλα, σε σύγχυση βρίσκεται και ο Ιατρικός Κόσμος, αφού με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, εκχωρείται η ιατρική ευθύνη σε μη γιατρούς και διακυβεύεται η υγεία των ασφαλισμένων.
Η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο μέτρο υποχρεωτικής συνταγογράφησης δραστικής ουσίας καταδεικνύει  για ακόμη μία φορά την έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού στο χώρο της Υγείας, αλλά δημιουργεί ταυτόχρονα και μια τεράστια ανασφάλεια σε όλους τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
Ο ΙΣΑ βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για να προστατέψει τους γιατρούς μέλη του και να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών σύμφωνα με τον Κώδικα της Ιατρικής Δεοντολογίας και πάντοτε προς όφελος της Υγείας του Πολίτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *