Συνταρακτική Αποκάλυψη της Π.Α.Σ.Ι.Δ.Ι.Κ – Ποιοι ξεπουλούν το ΙΚΑ και την δημόσια υγεία !!!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Προς έκπληξή του το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. έγινε γνώστης της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 169/11-10-2011 κατατεθείσας επιστολής (επισυνάπτεται) του σωματείου Open Health Alliance προς το πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κύριο Γεράσιμο Βουδούρη.

Η έκπληξη συνίσταται ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, που ούτε λίγο ούτε πολύ οι εκπρόσωποι του ανωτέρω σωματείου ζητούν από τον πρόεδρο του Οργανισμού να συζητήσει μαζί τους, τους όρους ανάληψης των εργαστηρίων και των κλινικών ιατρείων του ΙΚΑ με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Επειδή γνωρίζουμε το ήθος και την εντιμότητα κάποιων εκ των συναδέλφων που υπέγραψαν την ανωτέρω επιστολή, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν επιθυμούσαν συζήτηση για την απευθείας ανάθεση του έργου αλλά για την διερεύνηση προθέσεων και καθορισμό όρων και προϋποθέσεων εκ μέρους του προέδρου του οργανισμού.

Ταυτόχρονα όμως θα θέλαμε να απευθύνουμε το ερώτημα προς τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας όταν εξέδιδαν ανακοινώσεις ότι το Υπουργείο και Ο ΕΟΠΥΥ ξεπουλούν το ΙΚΑ και την Δημόσια Υγεία στους «Έμπορους της Υγείας» εννοούσε και το εν λόγω σωματείο ή αυτό εξαιρείται γιατί το μοναδικό στοιχείο που καθορίζει την επιχειρηματική εντιμότητα και την εφαρμογή πολιτικών ποιότητας σε αυτόν τον τόπο είναι όποιος φέρει την ιατρική ιδιότητα ;

Το Δ.Σ

του

Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (http://pasidik.gr/)

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Open Health Alliance προς τον ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 30/09/2011

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κον Βουδούρη Γεράσιμο

Κοινοποίηση: Αντιπροέδρους & Μέλη ΔΣ / ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την λειτουργία των ιατρικών εργαστηρίων του ΙΚΑ.

Εν όψει της επίσημης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και με το δεδομένο ότι δεν αναφέρονται οι εργαστηριακές ειδικότητες Βιοπαθολόγων, Ακτινοδιαγνωστών, Κυτταρολόγων, Παθολογοανατόμων και Πυρηνικών Γιατρών στις εξαγγελθείσες πιθανές συνεργασίες του ΕΟΠΥΥ με τους κλινικούς μας συναδέλφους, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α) Η Open Health Alliance είναι ένα προσφάτως ιδρυθέν σωματείο συνεργαζομένων γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, με 450 ενεργά μέλη σε όλη την επικράτεια.

Σκοποί μας είναι μεταξύ άλλων:

  1. η ενδυνάμωση των ανεξαρτήτων ιατρείων, φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και η επί κοινή ωφέλεια ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους.
  2. η τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη, βοήθεια και καθοδήγηση για τη σύγχρονη οργάνωση και διοίκηση των ανεξάρτητων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας
  3. η εν γένει παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας για την βελτίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας τους.
  4. η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης του προσωπικού των συνεργαζόμενων ιατρείων, φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας.
  5. η δημιουργία, ανάπτυξη και διάθεση συνεργατικής πληροφοριακής πλατφόρμας υγείας  στα συνεργαζόμενα ιατρεία, φορείς και τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας
  6. η υποβολή προτάσεων για τη σύναψη ομαδικών συμβάσεων με ασφαλιστικούς οργανισμούς ιδιωτικούς ή δημόσιους, ιδιωτικές ή κρατικές επιχειρήσεις και φορείς.
  7. η δυνατότητα κεντρικής οικονομικής διαχείρισης των απαιτήσεων από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Β) Τα ιατρικά εργαστήρια των μελών μας ευρίσκονται σε ολόκληρη την επικράτεια, και στο πλέον απόμακρο τμήμα της χώρας, αδειοδοτημένα και με υψηλότατες προδιαγραφές λειτουργίας, πλέον των τυπικά προβλεπομένων .

 Κε Πρόεδρε είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί σας, όλους τους όρους ανάληψης λειτουργίας των ιατρικών εργαστηρίων, αλλά και των τακτικών κλινικών ιατρείων του ΙΚΑ , με οικονομικούς όρους ευνοϊκότερους της μέχρι τούδε λειτουργίας του, σαν συνέχεια των όσων προφορικών σκέψεων είχατε διατυπώσει σε αντιπροσωπεία συναδέλφων, που σας είχε επισκεφθεί στο γραφείο σας.

 Σε αναμονή της απαντήσεώς σας στα πλαίσια της προβλεπομένης ανοικτής διαδικασίας προκήρυξης και ανάθεσης έργου.

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Γενικός Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

 Ν. Κονδύλης                                                     Φ. Ν. Πατσουράκος

Ειδικός Γενικής–Οικογενειακής Ιατρικής                 Καρδιολόγος-Αρχίατρος Ε.Α.

Sent by George elefteriou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *