Νέα από Αρκαδία. Η αναξιοπιστία της πολιτικής

 

Οργή και αγανάκτηση κυριαρχούν στις κοινωνικές ομάδες που ωθούνται βιαίως στη φτώχεια και στην απόγνωση. Δικαιολογημένα τα αισθήματα, αδικαιολόγητες οι ακραίες συμπεριφορές, όπως οι προπηλακισμοί πολιτικών και άλλων προσώπων από έναν όχλο που απαιτεί την εξαφάνισή τους από προσώπου γης. Φυσικό επακόλουθο  και η αποστασιοποίηση από κόμματα και μηχανισμούς, με αποτέλεσμα τα κομματικά γραφεία να κλείνουν και οι κομματικές οργανώσεις να ερημώνουν.

Δεν ξέρουμε αν κάτι  λέει αυτό στα κομματικά στελέχη. Ότι – αν μη τι άλλο – δεν έχουν πέραση. Ότι έχουν κουράσει. Ότι δεν μπορούν και δεν ανέχονται την παλιά κομματική λογική, το βομβαρδισμό κάθε τόσο με δελτία ενημέρωσης περί των ενεργειών τους πάνω σε τοπικά, Αρκαδικά θέματα.  Όπως του νεαρού  κυβερνητικού βουλευτή, που μας πυροβολούσε κάθε τόσο με τα «κατόπιν  ενεργειών μου», λες και δεν βλέπαμε, λες και δεν ξέραμε τίποτα επ αυτού. Δεν μιλάμε βέβαια και για την αντίπερα όχθη της αντιπολίτευσης, η οποία μαθημένη στα πολλά λόγια, δεν μπορεί κανείς ποτέ να την παίρνει στα σοβαρά.   Με αυτά και με εκείνα  φθάσαμε στο σημείο οι κομματικές μας οργανώσεις να είναι χωρίς μέλη, ή τουλάχιστον με ελάχιστα μέλη.  Και με  απουσία ενδιαφέροντος από νέα άτομα για να δραστηριοποιηθούν πολιτικά ώστε να πληρωθεί το κενό και να ξεκινήσει υπό νέους όρους και με νέα πρόσωπα η επίπονη πορεία διάσωσης και ανόρθωσης. Φεύγει ο Ρέππας από την Αρκαδία και το κενό που αφήνει δεν υπάρχει πρόσωπο σοβαρό να το καλύψει.

Και αυτό το φαινόμενο είναι το πρόβλημα της δημοκρατίας στον καιρό της κρίσης: η όλο και μικρότερη συμμετοχή των πολιτών στα κομματικά δρώμενα, που αφήνει όλο τον χώρο στους επαγγελματίες της πολιτικής, σε πρόσωπα φθαρμένα και ανυπόληπτα.

Θα διορθωθεί; Μόνο αν οι ψηφοφόροι κατανοήσουμε ότι γι αυτό δεν φταίνε μόνο τα κόμματα αλλά και εμείς οι ίδιοι. Οι οποίοι με την ψήφο μας στηρίξαμε στο παρελθόν τα δυο μεγάλα κόμματα, που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, παρότι βλέπαμε που  μας πήγαιναν. Η κριτική κατά των πολιτικών άρα θα πρέπει να περιέχει και αυτοκριτική των πολιτών: Πώς εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους σε τέτοιους ανάξιους, επί τόσο μακρό χρόνο;

Η κρίση μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Οι καιροί ου μενετοί.

 

 

Εσωκομματικές εκλογές

Για την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, είναι προγραμματισμένες οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος. Η  Ν.Ε  ΠΑΣΟΚ  Αρκαδίας η οποία είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των εκλογών στο Νομό Αρκαδίας, γνωστοποιεί ότι, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις  09:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα. Στην εν λόγω ψηφοφορία, μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα εγγεγραμμένα Μέλη /Φίλοι του ΠΑΣΟΚ και κάθε πολίτης ο οποίος αποδέχεται τις αρχές και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του κάθε ψηφοφόρου και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στη ψηφοφορία, είναι η καταβολή του ποσού των 2 ευρώ

Που θα ψηφίσουν

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό ετοιμάζονται και θα στηθούν κάλπες σε επτά πόλεις και κωμοπόλεις του νομού. Αυτές είναι:  Τρίπολη: Πνευματικό Κέντρο, στο ισόγειο του Αμφιθεάτρου, 2 κάλπες.  Λεωνίδιο, οίκημα  «Μελπομένης Ιωαννίδου». Τυρός: Πνευματικό Κέντρο Τυρού. Αστρος: Κέντρο Έλατος( Μελιγού). Μεγαλόπολη: Αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, πλησίον Κ. Υ. Δημητσάνα: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Τρόπαια: Πνευματικό Κέντρο.

 

 

 

 

 

 

 

Υποψήφιος;

Μια σεμνή παρουσία στην τοπική πολιτική σκηνή, ο δικηγόρος και πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαηλιού, θα ζητήσει την ψήφο του Αρκαδικού λαού υπό την σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευμένος από το κόμμα που ανδρώθηκε και υπηρέτησε για χρόνια και αποστασιοποιημένος από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα, συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο καθόδου του στις επόμενες εκλογές με το κόμμα του κ. Τσίπρα. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν το ειδύλλιο καταλήξει σε γάμο.

Στο Επικρατείας

Πριν από δύο ημέρες, ο Δημήτρης Ρέππας, με όσα ακούγονταν και λέγονταν ότι δεν στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό εργαζόταν για την ανάδειξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και δεν έγινε τυχαία…

Και αυτό γιατί υπάρχει… συμφωνία να τον στείλει στο Επικρατείας, καθώς θα έχει διευρημένο ρόλο στο κόμμα. Με αυτή την κίνηση, όμως, δίνει αέρα στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αφού εκλέγονται στην ίδια Περιφέρεια. Και η… απευθείας ανάθεση, γίνεται με αυτό το τρόπο… Πηγή: parapolitika.gr

Κατάληψη δικαστηρίου

Σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης προχώρησαν χθες   το πρωί οι δικηγόροι της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νόμου περί δήθεν «Δίκαιης Δίκης και εύλογη διάρκεια αυτής»  γιατί: Τα θεσπιζόμενα μέτρα δεν επιταχύνουν την απονομή της Δικαιοσύνης, δεν συμβάλλουν στην Δίκαιη Δίκη και τελικά κατατείνουν στο να μην υπάρχει καν Δίκη, αφού έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Η κατάληψη έγινε στις 9.00 το πρωί και διήρκεσε  περίπου μισή ώρα.

Εξεταστικά κέντρα

Απαραίτητη θεωρεί ο Περιφερειάρχης τη λειτουργία εξεταστικών κέντρων για τη διενέργεια εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου   και όχι μόνο σε Αρκαδία και Μεσσηνία. Και με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη, αιτιολογεί το αίτημα αυτό  τονίζοντας  ότι  «οι εξετάσεις διαρκούν δύο ημέρες και οι εξεταζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τη διαδικασία της μετακίνησης, της διαμονής και της διατροφής σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, με αποτέλεσμα τόσο την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία τους (σε συνδυασμό με το άγχος των εξετάσεων), όσο και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση αυτών κ αι των οικογενειών τους».

«Δεν πληρώνω…»

Η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της δηλώνει, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της ακάθεκτη μέχρι την τελική δικαίωση. Γι αυτό και καλεί: «όλους τους πολίτες, όλους αυτούς που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και όσους θέλουν από εδώ και πέρα να μην το πληρώσουν να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση – Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο για ενημέρωση και οργάνωση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Χαμογελάτε
Κάποια σημαντικά πράγματα  που με δίδαξε η μαμά μου:
Προσευχή:  Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί. Αλλιώς χάθηκες.
Λογική: Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι είπα εγώ.
Τετράγωνη λογική: Αν πέσεις και ματώσεις τα γόνατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς σου γιατί θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου.
Προνοητικότητα: Αλλαξε βρακί, ρε παιδάκι μου. Αν χτυπήσεις και σε πάνε στο νοσοκομείο τι θα πουν οι γιατροί;
Ευλυγισία: Ωραίο πλύσιμο έκανες! Δεν βλέπεις τον σβέρκο σου που είναι μαύρος;
Ώσμωση: Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου.

Παπαμήτρος Γιάννης Οδοντίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *