Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Απόφαση γενικής συνέλευσης

Αμαλιάδα 5/1/2012

Αριθμ.πρωτ.7

ΠΡΟΣ:  1. Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
2. Ιατρικούς Συλλόγους Χώρας
3. Υπουργείο Υγείας κ΄ Κοινωνικής Αλληλεγγύης
4. ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

Η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας (4/1/2012) εκτίμησε ότι τα βασικά αιτήματα του αγώνα που είναι απαραίτητα για το ιατρικό σώμα είναι:

1.    Η ελεύθερη συνταγογράφηση – παραπομπή παρακλινικών εξετάσεων για όλους τους ιατρούς που το επιθυμούν με  βάση τα πρωτόκολλα.
2.    Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων από τον ΟΠΑΔ.
3.    Μελέτη των επιπτώσεων των αντικειμενικών κριτηρίων της φορολογίας ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών με το καινούριο καθεστώς που δημιουργείται με την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ.
4.    Συμμετοχή σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασισθούν από τους αρμόδιους φορείς, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ –  Π.Ι.Σ.
5.    Σύνταξη κειμένου το οποίο θα αποσταλλεί σε όλους του εμπλεκομένους φορείς, ΙΚΑ – Υπουργεία κλπ στο οποίο θα ζητούμε την διασφάλιση που αφορά τους ιατρούς του ΙΚΑ της περιοχής μας ( και άλλων περιοχών) που εργάζονται στα ιδιωτικά ιατρεία τους, σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει η αμοιβή τους : ενοίκιο χώρου – γραμματειακή υποστήριξη – έξοδα ιατρείου- αναλώσιμα- αμοιβή εργασίας κλπ¨!!
6.    Επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι ασάφειες  οι εκβιασμοί και οι εσκεμμένες, από πλευράς αρμοδίων παλινωδίες,  μας βρίσκουν αντίθετους και μας προκαλούν αγανάκτηση.
7.    Καλούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις έως και απεργίες για όλα τα αιτήματα και συνεχή προσπάθεια για την εφαρμογή εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Για το Δ.Σ. του Ι. Σ. Αμαλιάδας

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαούσης                           Γεώργιος Τσίρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *