Η Ημερίδα για τις Εγκεφαλικές αιμορραγίες, σήμερα 14 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο η ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας με θέμα τις ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ.

Συνδιοργανωτές ήταν : η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “Παλλάδιον” και ο Δήμος Τρίπολης που παραχώρησε το κτίριο.

Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο κ. Παναγιώτης Στυλίδης, νευροχειρουργός του ΓΝ Τρίπολης και υπεύθυνος επιστημονικών εκδηλώσεων Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΙΣ Αρκαδίας, Βασίλειος Ψυχογιός.

Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν οι Κ. Πίκολας (Νευροχειρούργος Παναρκαδικού Νοσοκομείου), Γ. Στράντζαλης (Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμος), Α. Κατράνης (Καρδιολόγος Παναρκαδικού Νοσοκομείου) και Αικ. Γαλατά (Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο «Παλλάδιον» – Κέντρο Αποκατάστασης).

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής:

«Οι αυτόματες ενδοεγκεφαλικές αιμορραγίες: Βασικές αρχές διάγνωσης και αντιμετώπισης», την οποία και εισηγήθηκε ο κ. Πίκολας, νευροχειρούργος Γ.Ν.Π. Τρίπολης.

«Η υπαραχνοειδής αιμορραγία», την οποία ανέπτυξε ο Στράντζαλης, αναπληρωτής καθηγητής νευροχειρουργικής, Γ.ΝΑ. «Ευαγγελισμός».

«Εγκεφαλική αιμορραγiα και αντιπηκτικά: Διακοπή και επανέναρξη αγωγής», ήταν το θέμα που εισηγήθηκε ο κ. Κατράνης, καρδιολόγος Γ.Ν.Π. Τρίπολης.

Και, τέλος, η κ. Γαλατά, ιατρός φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Παλλάδιον Κέντρο Αποκατάστασης, μίλησε για την «Αποκατάσταση μετά από εγκεφαλική αιμορραγία».

 

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής του «Ευαγγελισμού», Γ. Στράντζαλης μίλησε για τα ειδή των εγκεφαλικών αιμορραγιών, τα συμπτώματα, τα προληπτικά μέτρα που μπορεί κάποιος να πάρει και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό το πρόβλημα.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, ιατρός κ. Ζαχαριάς Κώστας ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Νευροχειρουργική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Επίσης ο πρώην Υπ. Υγείας Α. Λυκουρέντζος.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Νίκος Χρόνης.
Στην εκδήλωση δεν κατάφερε να έρθει ο νέος Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος όμως έστειλε γραπτή επιστολή, ενώ το ίδιο έκανε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, γιατρός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος

ΔΕΙΤΕ την παρουσίαση από το ARCADIA PORTAL και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *