Λειτουργεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Γ.Π.Ν.Τρίπολης

 

Η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ανακοινώνει ότι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, δωρεά της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη, ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 16-12-2014 και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία οι πρώτες στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους δύο (2) μήνες έχουν σταματήσει οι διακομιδές ασθενών με οξέα στεφανιαία σύνδρομα σε νοσοκομεία των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν σε στεφανιογραφικό έλεγχο.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας περίθαλψης και αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών.

Οι στεφανιογραφίες γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη).

Το εργαστήριο λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, οι οποίες αναφέρουν ότι στη πρώτη φάση ανάπτυξης του πρέπει να υπάρχει συνεργασία με εξειδικευμένους καρδιολόγους στο Αιμοδυναμικό και οι οποίοι πρέπει να ασχολούνται με το γνωστικό αντικείμενο τουλάχιστον για δέκα (10) χρόνια. Για το λόγο αυτό εκλεκτοί και καταξιωμένοι συνάδελφοι, που ανήκουν στο Ε.Σ.Υ. ή / και στο Πανεπιστήμιο, με απόφαση των νοσοκομείων τους και των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.ΠΕ.), όπου αυτά ανήκουν, παρευρίσκονται και συνεργάζονται με τους αιμοδυναμιστές της κλινικής μας.

Στόχος της Κλινικής είναι η λειτουργία του Εργαστηρίου να γίνει καθημερινή και σε 24ωρη βάση για την αντιμετώπιση όλων ανεξαιρέτως των ασθενών με οξέα στεφανιαία επεισόδια. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των θέσεων των καρδιολόγων που υπάρχουν στον οργανισμό του νοσοκομείου (6 τον αριθμό), δέκα (10) νοσηλευτές (-τριες) και δύο (2) χειριστές ιατρικών μηχανημάτων. Οι ασθενείς, στους οποίους έχει γίνει σύσταση να υποβληθούν σε στεφανιογραφία, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τους ιατρούς της Καρδιολογικής Κλινικής κ.κ. Χρυσό Δημήτριο, Κατράνη Αλέξανδρο, Παπαδόπουλο Ιωάννη (τηλ. 2713601700 – 2713601830 – 2713601831 – 2713601833 – 2713601834).
Δημήτριος Χρυσός

Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *