Συνάντηση των Προέδρων ΠΙΣ κ ΙΣΑ με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Μιχάλης Βλασταράκος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου):

Επισκεφθήκαμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας για να του εκθέσουμε τα ζητήματα της υγείας. Ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, εγώ σαν Πρόεδρος του Πανελληνίου. Δυστυχώς, ο κ. Λουράντος- όπως ξέρετε- σήμερα θα ερχόταν αλλά είχε ένα πρόβλημα υγείας που προέκυψε και δεν είναι ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών, του οποίου ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Είπαμε στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς και τους πολίτες κυρίαρχα. Ζητήσαμε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, αύξησης των δαπανών για την υγεία, κάλυψη του πληθυσμού ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να παρέχει περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αναβάθμιση της ιατρικής αμοιβής, κρατικές δημόσιες δομές υγείας και τη στελέχωση του ΠΕΔΥ με επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων με δομές και πλήρους απασχόλησης για όλες τις ειδικότητες- εκτός από την πλήρη και αποκλειστική, που θα είναι στα αστικά κέντρα υγείας- στελέχωση των νοσοκομείων με το προσωπικό το αναγκαίο και κυρίαρχα με των ΜΕΘ τη στελέχωση, των 150 κενών κλινών ΜΕΘ, που μπορούν να νοσηλευτούν 4.000 άτομα και να σωθούν 2.000 ζωές.

Ζητήσαμε ταυτόχρονα πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ηλεκτρονική κάρτα υγείας, παρακολούθηση online όλων των υπηρεσιών και με επιστημονικό τρόπο λειτουργία των γιατρών για εξορθολογισμό των δαπανών, προκειμένου να αποφεύγονται οι υπερβολές, οι άσκοπες δαπάνες και με επιστημονικό τρόπο και όχι περιοριστικά μέτρα να χορηγούνται οι δαπάνες για την υγεία.

Δημοσιογράφος: Τι σας είπε ο Πρωθυπουργός;

Μ. Βλασταράκος: Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή και κατενόησε πλήρως τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα νοσοκομεία, στο ΠΕΔΥ, στον ΕΟΠΥΥ και ο ίδιος θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών):

Αυτό που ζητούμε είναι κάλυψη υγείας για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Και βεβαίως ισότιμη πρόσβαση στα νησιά, στους ορεινούς τόπους και στις πόλεις. Θεωρώ πολύ θετικό που ο Πρωθυπουργός νομίζω ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τα ζητήματα τα κοινωνικά. Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ανοιχτά, θέματα τα οποία αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την αύξηση των δαπανών που πρέπει να γίνεται σε αυτές. Ζητήματα των νέων συναδέλφων, όπου μεταναστεύουν και πρέπει να μένουν στη Χώρα μας και φυσικά θέματα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που και αυτοί έχουν ζήτημα του να βρουν την υγεία τους. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε πλήρως και γνωρίζει το τι πρέπει να κάνει.

Δημοσιογράφος: Θα γίνουν επαναπροσλήψεις στον ΕΟΠΥΥ;

Γ. Πατούλης: Ο ίδιος θα ανακοινώσει τις προσλήψεις και θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να ξεκινήσει από τις ΜΕΘ, όπου υπάρχουν κρεβάτια και χρειάζεται προσωπικό για να μπορέσουν τα επείγοντα περιστατικά να αναλαμβάνονται σύντομα και με ασφάλεια.

 

Θανάσης Κατσίκης (Πρόεδρος Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας):

Δεδομένου ότι όλα τα προβλήματα τα οποία αφορούν τον υγειονομικό χώρο και τον υγειονομικό κόσμο, αναφέρθηκαν από τους προλαλήσαντες, τα οποία βέβαια αφορούν και τους οδοντιάτρους. Η ιδιαιτερότητα στην οδοντιατρική είναι ότι η οδοντιατρική σχεδόν είναι ανασφάλιστη, είμαστε εκτός ΕΟΠΠΥ. Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον ούτως ώστε να συμπεριληφθεί και η οδοντιατρική στο φάσμα του ΕΟΠΠΥ ούτως ώστε ο Ελληνικός πληθυσμός να έχει και οδοντιατρική περίθαλψη και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια ρήτρα για την οδοντιατρική, ένα ποσό δηλαδή το οποίο να είναι αξιοπρεπές και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες συμβάσεις δεν υπάρχουν για την ώρα.

Δημοσιογράφος: Σε αυτό δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός; Τι σας είπε;

Θ. Κατσίκης: Αυτό ο Πρωθυπουργός το είδε με καλό μάτι και είπε ότι “θα το προσπαθήσω” δεδομένου ότι αναγνώρισε και μάλιστα αυτή τη στιγμή η οποία για εμάς ήταν μια ευκαιρία να του δώσουμε να καταλάβει τη μεγάλη αξία την οποία έχει η οδοντιατρική και ιδιαίτερα η πρωτοβάθμια στο σύστημα υγείας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

3 thoughts to “Συνάντηση των Προέδρων ΠΙΣ κ ΙΣΑ με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά”

  1. Πάλι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές κατά σύμπτωση,τα γνωστά κυβερνητικά φερέφωνα στους Ιατρικούς Συλλόγους συναντήθηκαν με τον απερχόμενο ας πούμε….Πρωθυπουργό της χώρας και σαν γνήσιοι υποτακτικοί του,απέσπασαν ξανά υποσχέσεις ότι θα,θα,θαθα….Δεν πείθουν κανένα πλέον.
    Οτι και να κάνουν,όση στήριξη και εάν παράσχουν σε …..πολιτικά πτώματα εις βάρος των συμφερόντων του ιατρικού κόσμου αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξευτελίζονται στα μάτια του κόσμου γιά την δουλικότητα και την έλλειψη από μέρους τους παλληκαριάς και θάρρους.

  2. Να συμπληρώσω στο προηγούμενο μήνυμα ότι θα μείνει στην ιστορία η απάντηση του κ.Πατούλη ότι ο …..απερχόμενος θα κάνει προσλήψεις!!!!!!!!!! αρχίζοντας από τις ..ΜΕΘ 5 νμέρες πριν τις εκλογές!!!!!

  3. ΤΟ ωραίο έιναι ότι ο ..απερχόμενος δήθεν πρωθυπουργός της χώρας υποσχέθηκε και …..προσλήψεις 5 ημέρες πριν τις εκλογές!!! Ενώπιον των υποτακτικών του κυβερνητικών συνδικαλιστών του ΙΣΑ και του ΠΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *