Να πέσουν οι τόνοι

ARKADIA18-150x15017Όσα ακούσαμε και είδαμε τις τελευταίες δύο ημέρες από τους δυο πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής σκηνής, Παυλή και Σμυρνιώτη, δείχνουν πως η υπερβολή αρχίζει να κυριαρχεί για τα καλά στο δήμο μας, την ώρα που η λογική θα έπρεπε να υπερισχύει, ενώ φανερώνουν και το μεγάλο έλλειμμα που τους διακρίνει ως πολιτικό προσωπικό. Όλα αυτά με αφορμή την κατάθεση ένστασης στο διοικητικό πρωτοδικείο από μέρους της παράταξης του νυν δημάρχου, κατά της υπ’ αριθμ. 27/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης, με την οποία επικυρώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 στο Δήμο Τρίπολης και ανακηρύχτηκαν ο επιτυχών και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι. Ο ι υπερβολές μεγιστοποιήθηκαν και από τις συνεντεύξεις των δυο επί κεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, με όλα όσα ακούστηκαν, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τη στάση τους και γιατί όχι να προκρίνουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Έτσι τα νεύρα των εμπλεκομένων τεντώθηκαν υπερβαλλόντως, με κίνδυνο διάχυσης της κατάστασης και λίγο πάρα πέρα. Η δυνατότητα διαχείρισης του προβλήματος, η διατήρηση όσο το δυνατόν χαμηλότερων τόνων, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα που θα έπρεπε να διακρίνουν τους πολιτικούς της τοπικής σκηνής σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή αποτελούν είδη εν ανεπαρκεία, θα λέγαμε. Τούτο, γιατί δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης και εκνευρισμού αφού όλοι αποδέχονται τον καταλυτικό ρόλο του δικαστηρίου και της απόφασης που αυτό θα εκδώσει σε λίγες μέρες.

Το μεγάλο ωστόσο θύμα όλης αυτής της απερίγραπτης κακοφωνίας δεν είναι άλλο από την ίδια τη πόλη. Που στην κρίσιμη αυτή στιγμή της μετάβασης από την μια δημοτική αρχή στην επόμενη βρίσκεται εν καινώ και τα προβλήματα αντί να επιλύονται πολλαπλασιάζονται, μεσούντος του θέρους και της τουριστικής περιόδου. Αν οι επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούν την εξουσία, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα μεγάλα ζητήματα, ας συμφωνήσουν να απόσχουν από δηλώσεις και πράξεις που προκαλούν νευρικό κλονισμό στην τοπική πολιτική σκηνή. Είναι το λιγότερο που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Τουλάχιστον για τις επόμενες λίγες μέρες. Ως τη Δευτέρα.

 

 

Η νέα φανέλα

Στην πλημυρισμένη από κόσμο πλατεία Πετρινού, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο, εξελίχθηκε το πάρτι με την επίσημη παρουσίαση τη νέας φανέλας του «Αστέρα» Τρίπολης για την ποδοσφαιρική χρονιά 2014-2015. Παρόντες στην παρουσίαση, εκτός από τους ποδοσφαιριστές, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας Γιάννης Καυμενάκης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος, ο προπονητής Στάικος Βεργέτης , κ.ά. Παρών, για πρώτη φορά και ο Τόμας Κοσίτσκι, ο Σλοβάκος γκολκίπερ, που υπέγραψε για τρία χρόνια συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αστέρα. Στόχος της ομάδας, κατά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, που μίλησε για λίγο, η ακόμη καλύτερη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, ώστε να βρεθεί σε ψηλότερο σημείο από πέρσι. Γι αυτό και η έκκληση για στήριξη της ομάδας σε κάθε αγώνα, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη, στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Ροβανιέμι.

Κινηματογραφικές προβολές

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα γίνει στις 4 Σεπτέμβρη 2014 στην πλ. Πετρινού, το Τ.Σ. Αρκαδίας της ΚΝΕ διοργανώνει βραδιές θερινού σινεμά με ελεύθερη είσοδο. Συνεχίζονται οι προβολές την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:30 στην πλ. Θεοκρίτου (εκεί όπου γίνεται η Λαϊκή αγορά στη Μαινάλου) με την ταινία για τους μικρούς μας φίλους αλλά και …τους μεγάλους: “Εγώ ο Απαισιότατος”. Πρόκειται για ταινία με ευρηματικές κακίες και αλτρουιστικά μηνύματα τα οποία συνδυάζονται με κέφι και χιούμορ. Ο Γκρου είναι ένας εφευρέτης ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος εν ζωή κακός, αλλά ο νεαρός Βέκτορ του παίρνει την μπουκιά απ’ το στόμα. Για να τον ξεπεράσει, ο Γκρου αποφασίζει να κλέψει το φεγγάρι, υπολογίζει όμως δίχως τρία μικρά ορφανά κοριτσάκια.

« Ανθη της Πέτρας »

Η Κίνηση Πολιτών Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας « Ανθη της Πέτρας » πραγματοποιεί το Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014, σειρά εκδηλώσεων στα Λαγκάδια , μεταξύ των οποίων και ημερίδα με θέμα: Λαγκάδια: Από το μακρινό χθες, στις προκλήσεις του σήμερα.
Επίσης, ανακήρυξη του Αργύρη Πετρονώτη ως Επιτίμου Μέλους της Κίνησης
και απονομή Τιμητικής Πλακέτας στη μνήμη του αείμνηστου Ιστορικού-Ερευνητή Χρήστου Κωνσταντινόπουλου. Τέλος, συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στην αυλή του Αι-Γιώργη Λαγκαδίων

Παραδοσιακό αλώνισμα

Για μια κόμη χρονιά στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας θα αναβιώσει το παραδοσιακό αλώνισμα την επομένη της Παναγίας, το Σάββατο 16 Αυγούστου, στις 10:30 το πρωί.

Πρόκειται για έθιμο που αποτελεί παράδοση για την περιοχή, καθώς γίνεται αναβίωση του παλιού τρόπου αλωνίσματος με τα άλογα, σε πλακόστρωτο αλώνι… γεγονός που κάθε χρόνο προσελκύει αρκετό κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Το αλώνισμα το διοργανώνει ο Δήμος Γορτυνίας.

Νέος πρόεδρος Τ.Σ

Τη θέση του αποβιώσαντος Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Λεβιδίου Κακώνη Αθανασίου, του συνδυασμού «Νέα Τρίπολη», κατέλαβε, δίνοντας το νενομισμένο όρκο ενώπιον του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη, ο πρώτος επιλαχών κ. Ιωάννης Λαγός.

Το αυθαίρετο του βασιλιά της Ολλανδίας

Λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας επικαλούνται δύο υπουργεία, για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη εγκρίνοντας την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στο Κρανίδι και τη λήψη μέτρων θαλάσσιας πρόσβασης, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη. Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά από την καταγγελία δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έγινε παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στην περιοχή «Δορούφι» με Κοινή Υπουργική Απόφαση προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού βασιλιά. Αν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Βίλεμ Αλεξάντερ Κλάους, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Ολλανδίας και νυν βασιλιά της Ολλανδίας, δύο υπουργεία που έχουν μέχρι στιγμής διαβιβάσει έγγραφες απαντήσεις στη Βουλή, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται σε «ακίνητο αποκλειστικής χρήσης του Ολλανδικού Κράτους». http://www.iefimerida.gr/

Κατεδάφιση αυθαιρέτου

Ολοκληρώθηκε, χθες, ύστερα από πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη θέση Μπανιέρες, του λιμανιού του Ναυπλίου, η κατεδάφιση του αυθαιρέτου εστιατορίου, το οποίο είχε κατασκευάσει ο επιχειρηματίας, ενοικιαστής του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο και στη συνέχεια είχε εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να αποτελεί εστία μόλυνσης. Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών στο κτίριο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ναυπλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και είχε ενταχθεί σε εργολαβία της Δ/νσης Τεχνικού Ελέχγου της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι., με την συνδρομή της ΕΥΕΚΑ του ΥΠΕΚΑ, πραγματοποιήθηκε, τελικά, από τον ίδιο τον επιχειρηματία, υπό την επίβλεψη τεχνικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Για την Ελλάδα

Ένα απόσπασμα από μια ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης στο Παρίσι, στο Γάλλο δημοσιογράφο, Pierre Sipriot, στις 6 Μαΐου, 1955.

«Όσο πιο μακριά είμαστε από την πατρίδα μας, τόσο περισσότερο τη σκεφτόμαστε και τόσο περισσότερο την αγαπάμε. Όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα βλέπω τις μικρότητες, τις ίντριγκες, τις ανοησίες, τις ανεπάρκειες των αρχηγών, τη μιζέρια του λαού. Όμως από μακριά δεν βλέπουμε τόσο ευδιάκριτα την ασκήμια και έχουμε περισσότερη ελευθερία να πλάσουμε μια εικόνα της πατρίδας αντάξια ενός ολοκληρωτικού έρωτα. Να γιατί δουλεύω καλύτερα και αγαπώ καλύτερα την Ελλάδα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό. Μακριά της καταφέρνω να συλλάβω καλύτερα την ουσία της και την αποστολή της στον κόσμο, και συνακόλουθα τη δική μου ταπεινή αποστολή.

Κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Γίνονται καλύτεροι.

Οι Έλληνες έχουν την περηφάνια της φυλής τους, νιώθουν ότι όντας Έλληνες έχουν την ευθύνη να είναι αντάξιοι των προγόνων τους. Η πεποίθησή τους, ότι κατάγονται από τον Πλάτωνα και τον Περικλή, μπορεί ίσως να είναι μια ουτοπία, μια αυθυποβολή χιλιετιών, όμως αυτή η αυθυποβολή, γενόμενη πίστη, ασκεί μια γόνιμη επίδραση στη νεοελληνική ψυχή. Χάρη σ’ αυτή την ουτοπία επέζησαν οι Έλληνες. Μετά από τόσους αιώνες εισβολών, σφαγών, λιμών, θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί. Όμως η ουτοπία, που έγινε πίστη, δεν τους αφήνει να πεθάνουν. Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα».

Χαμογελάτε

– Η μόνη περίπτωση να πας σε δουλειά και να βρεις χαμογελαστούς και χαλαρούς συνεργάτες είναι να δουλεύεις σε φυτεία χασισιού…..

Γιαν. Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *