Νικήστε φυσικά κιρσούς και φλεβίτιδα!

κιρσοιΚάλλιο το προ λαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Όπως σε όλες τις ασθένειές έτσι και οι κιρσοί αλλά και οι φλεβίτιδες αν γνωρίζουμε από τι προκαλούνται τότε είναι δυνατό να προλάβουμε το κακό.

Όπως εξηγεί ο ειδικός παθολόγος κ.Ηλίας Λέων μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας είναι δυνατόν να μειώσουν τις πιθανότητες της εμφάνισής τους.

Για το λόγο αυτό συνιστά στις γυναίκες οι οποίες πλήττονται περισσότερο να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Τακτική άσκηση

Το περπάτημα και το τζόκινγκ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι προλαμβάνουν σε ένα μεγάλο βαθμό τη φλεβίτιδα.

Όχι στην ορθοστασία

Η ορθοστασία για πολλές ώρες αυξάνει την φλεβική πίεση στα άκρα. Για το λόγο αυτό ο ειδικός επιστήμονας συνιστά σε όσες εργάζονται πολές ώρες είτε καθιστές είτε όρθιες να κινούνται ανα τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος.

χάστε κιλά

το υπερβολικό βάρος αυξάνει την πίεση στα πόδια και κατά συνέπεια μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Κόψτε το κάπνισμα

η βλαβερή αυτή συνήθεια αποτελεί ον νούμερο ένα εχθρό της φλεβίτιδας.

ψηλά τα πόδια

Όπως και το υπόλοιπο σώμα έτσι και τα πόδια σου χρειάζονται ξεκούραση. Ο καλύτερος τρόπος για να τα ξεκουράσετε είναι να τα τοποθετείτε σε ψηλότερη θέση από το υπόλοιπο σώμα ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

 

Η σωστή θέση σώματος είναι να κάθεσθε πάντα με ίσια την πλάτη και μην σταυρώνετε τα πόδια αφού με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η ροή του αίματος από και προς αυτά.

Αντισυλληπτικά με μέτρο

Η μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών χαπιών συνδέεται επίσης με τον κίνδυνο για εμφάνιση κιρσών.

Όχι στα ψηλά τακούνια

Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος αλλά αν θέλετε να κυκλοφορεί το αίμα χωρίς εμπόδια στα κάτω άκρα καλό είναι να το αποφύγετε.

ναι στα ελαστικά καλσόν

Τα ελαστικά καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης ξεκουράζουν και ανακουφίσουν τα πόδια σου. Αυτό που συμβαίνει γιατί βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, και επομένως προστατεύουν από την εμφάνιση κιρσών και φλεβίτιδας.

Σε κάθε περίπτωση αν το πρόβλημα επιμένει επισκεφτείτε ένα ειδικό αγγειολόγο ο οποίος θα σας πει

ποια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας.

http://iatropedia.gr/articles/read/6701

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.